Gaziantep merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında "taklit anahtar" olmak üzere çeşitli yöntemlerle hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı.


Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep'in yanı sıra Adana, Ankara, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da, "taklit anahtarla oto hırsızlığı, sahtecilik, ağır hasarlı araçlarla aynı tür ve modelde araçları trafikte yer değiştirerek üçüncü şahısları satma, baskı kurarak hırsızlığa azmettirme" suçlarını işleyen örgüte yönelik çalışma başlatıldı.
     Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızılığı Büro Amirliği ekiplerince 7 ay süren çalışması neticesinde, suç örgütü üyesi oldukları iddia edilen 17 şüphelinin kimliği tespit edildi.
     Gaziantep merkez ile Karkamış ve Nurdağı ilçeleri, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerindeki eş zamanlı operasyonlarda, 13 kişi gözaltına alındı.
     Kimlikleri belirlenen 2 kişinin başka bir suçtan cezaevinde oldukları, bir şüphelinin ise vatani görevini yaptığı belirlendi.
     Şüphelilerin ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramada, suçların icrasında kullanılan 3 araç, hırsızlık suçlarında kullanılan 12 taklit araç kontak anahtarı ile 3 tabanca ele geçirildi.
     Zanlıların, 61 oto hırsızlığı, bir ikametten hırsızlık, belge düzenleme ve dolandırıcılık suçlarına karıştığı kaydedildi.


 


AA