Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Vali Hüseyin Avni Coş’un talimatı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çagatay Kılıç’ın olurlarıyla, dünyaca ünlü antrenör Adanalı Fatih Terim’in adını 5 Ocak Stadı’na verdiklerini söyledi.


Hadi, futbol serüveni Adana Demirspor’da başlayan Fatih Terim’in hem Galatasaray’da hem de Milli takımlarda önemli başarıları bulunduğunu, uzun zamandır yapılan araştırmanın sonucunda Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın olurlarıyla 1938 yılında hizmete giren tarihi 5 Ocak Stadı’nın adının “5 Ocak Fatih Terim Stadı” olarak değiştirildiğini kaydetti.


Stada Fatih Terim’in verilmesi için Adanalı hemşerilerinin de çok arzu ettiğini ve çaba gösterdiklerini ifade eden Hadi, “Fatih Terim ile gurur duyuyoruz. Adanalı bir spor insanının kendini kanıtlayarak önce Milli takımların başına geçmesi ardından da dünyaca ünlü antrönerlerin arasında gösterilmesi bizi onurlandırıyor. Stada Fatih Terim’in adının verilmesi tüm Adanalıları olduğu kadar Türk spor camiasını da mutlu etmiştir. Fatih Terim’in adı böylece tarihi bir stadımızda yaşatılacak” diye konuştu.


Hadi, Fatih Terim’in adının stada verilmesi konusunda gerekli hassasiyeti gösteren Vali Hüseyin Avni Coş ile Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a da teşekkür etti.(İHA)