Hacı Muhammed Şükrü Şirazi Tasavvuf, İlim ve Kültür Derneği, dualar ve ilahiler eşliğinde açıldı.


Hacı Muhammed Şükrü Şirazi Tasavvuf, İlim ve Kültür Derneği’nin açılışı Hisar Salon’da gerçekleştirildi. Açılışa; Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Nihat Kahveci, Adıyaman Müftüsü İmran Kılınç, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbı Hizmetler Daire Başkanı Süleyman Kılıç, Hacı Muhammed Şükrü Şirazi’nin (k.s) oğlu Abdulvahap Kılıç ve çok sayıda kişi katıldı.
Mustafa Işık tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Dernek Başkanı Sara Özer açılış konuş konuşmasını yaptı.
Sara Özer, amaçlarının gönül dostlarını bir çatı altında toplamak, sorunlarına çözüm bulmak, acılarını ve sevinçlerini paylaşmak olduğunu belirterek, tasavvuf ilmini gelecek nesillere aktarmak olduğunu dile getirdi.
Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Esma Sayın, tasavvuf ile ilgili konuşma yaparak, “Kalbin en ince, en hassas en ruha dokunan en duygusal tarafını tasavvuf teşkil diyor. Dolayısıyla tasavvuf dediğimizde ahlak, ruh hissiyat ve ince bir düşünce, bir insanın kendi olma halidir. Tasavvuf huzuru temsil eder, ahlakı temsil eder ve Allah ile olan bağı temsil eder. Allah ile bütünlük kurmanın adıdır tasavvuf. O yüzden insanları da, kainatı da peygamberi de bize bağlayan ve bunla birlikte Allah’a bağlayan düşünce tasavvufi düşüncedir” dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise toplumları inanç değerlerinin ayakta tuttuğuna vurgu yaparak, “Bizi biz yapan, toplumumuzu ayakta tutan inanç değerlerimizdir. Örf adet ve geleneklerimizdir. Anadolu’yu İslamlaştıran o gönül sultanı alperenlerdir. Mevlana Celalettin Rumiler, Yunus Emreler, Hacı Bayram-ı Veliler, Hacı Bektaş-ı Veli’lerdir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilahi dinletisi yapıldı.(İHA)