MATSO'nun, Manavgat portakalını markalaştırmak amacıyla "Bizim Tadımız Başka" sloganıyla düzenlenen etkinlikte halka ücretsiz portakal suyu ikram edildi.


ANTALYA (AA) - Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), bu sene ürünü ağaçta kalan yetiştiriciye destek olmak için portakal tanıtımı çalışmaları yürütüyor.


MATSO, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği "Bizim Tadımız Başka" etkinliği kapsamında vatandaşlara toplam 2 ton portakal suyu ikram etti. İlgililerin yanı sıra şarkıcı manken Tuğba Özay'ın da katıldığı etkinlikte, yerel şarkıcı Hasan Kurt konser verdi.


MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, oda olarak tüm sektörlerin yanında tarıma ayrı önem verdiklerini dile getirerek, Manavgat'ın yöresel ürünlerinin hak ettiği ilgiyi ve değeri görmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.


Boztaş, 2013 yılında Manavgat’ta 27 bin ton narenciye üretimi yapıldığını bildirerek, ilçede narenciye üretiminin geçen yıl bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 8 arttığını sözlerine ekledi.


Özay da etkinliklere destek verdi


Manavgat portakalının markalaşması için destek veren Özay da anne tarafından Manavgatlı, bir Yörük olduğunu ifade ederk, ilçenin her türlü etkinliğinde yer almaktan mutlu olduğunu söyledi.


Yaklaşık 10 yıldır Manavgat'ta yaşadığına işaret eden Özay, şunları kaydetti:


"Ben de çiftliğimde portakal ve zeytin yetiştiriyorum. Manavgat’ın tüm ürünleri çok kaliteli ve lezzetli ama maalesef üreticilerimiz hak ettiği kazancı elde edememektedir. Bu yıl portakal neredeyse 3 kuruşa bile alıcı bulamadı. Umuyorum en kısa zamanda bu konuda bir atılım gerçekleştirilir. Portakalımız dalında kalmaz."


(AA)