Adana’da Kurban Bayramı’nın birinci günü motosiklete çarpıp kaçan ve 20 yaşındaki annenin ölümüne neden olan sürücü, otomobilin kaza yerinde düşen borda renkli demir parçasından yola çıkılarak yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesinde 4 Ekim 2014 günü meydana geldi. Yeni evlenen ve bir çocukları olan Cansu (20) ve Mustafa Emir (24) çifti Kurban Bayramı’nın 1’inci günü bayram gezmesinden motosiklet ile evlerine dönmek için yola çıktı. Çift, Yeşiloba Mahallesi kanal boyuna geldiği sırada arkadan bir otomobil çarpıp kaçtı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet kayıp düşerken karı koca da savruldu. Ağır yaralanan karı koca çağrılan ambulansla Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
ÖZEL EKİP KURULDU
Kurban Bayramı’nın 1. günü karı kocanın ağır yaralandığı ve sürücünün kaçtığı bir kazanın olduğu haberi olan Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, olay yerinden sorumlu olan Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerini çağırarak özel ekip oluşturulması ve bu olayın faili meçhul kalmaması vatandaşı mağdur eden sürücünün bulunması için talimat verdi. Ekibe otomobilden anlayan, otomobile ilgisi olan polisler seçildi. Ekip hemen olay yerine ilk giden polis ve trafik ekipleriyle görüştü. Olay yeri incelemeden elde edilen deliller alındı.
TAMİRCİLERLE GÖRÜŞME
Özel ekip kurulduktan sonra kaza gece olduğu için birde olay yerinde gündüz inceleme yapmak için olay yeri incelemeyle birlikte tekrar gidildi. Yapılan ikinci incelemede kazanın olduğu yere çok yakın bir yerde borda renkli bir demir parçası bulundu. Polis bunu delil kabul edip yanına aldı. Daha sonra polis bu demir parçasının hangi otomobile ait olabileceğini çözmek için tamirhane tamirhane dolaşmaya başladı. Yaklaşık 150 tamirhane gezildiğinde motosiklete çarpan otomobilin kırmızı ya da bordo renkli 1980 ile 1990 yılları arasında üretilmiş bir Mercedes Benz marka bir otomobil olduğu belirlendi.
ANNE HAYATINI KAYBETTİ
Polis olayı çözmeye çalışırken hastanede hayat mücadelesi veren anne Emir’den kötü haber geldi. Kazadan sonra bir süre yolda kimse geçmediği için sürücüde kaçtığı için geç müdahale edildiğinden Emir 13 Ekim 2014 günü Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Eşi ise yaşam mücadelesini kazanarak çocuğunu kimsesiz bırakmadı.
ARACIN SAHİBİ BULUNDU
Otomobilin markası belirlendikten sonra hemen yetkili firma ile görüşüldü. Görüşmede bu türde ve modelde 16 aracın olduğu belirlendi. Araçların tek tek renkleri incelendiğinde borda ve kırmızı renkli 01 TE 161 plakalı otomobil olduğu ve Yusuf Toprak’a ait olduğu belirledi. Bunun üzerine polis hemen Toprak’ı evinden alarak sorguya çekti. Yapılan sorguda Toprak, Van Çatak’ta vatani görevini yapan yeğeninin Kurban Bayramı’nın 1. günü gece otomobili kullandığını belirterek, "Yeğenim, gece kardeşimi eve bıraktı gezmeye gitti bir süre sonra geldi, direğe çarptığını söyleyerek otomobili tamire götürdü" dedi.
"HAYATIM KARARDI"
Polis hemen askerden hava değişimine gelen Yusuf Toprak’ı gözaltına aldı. Toprak, amcası Kemal Toprak’ı eve bıraktıktan sonra kanal boyunda gezmeye çıktığını belirterek, "Gezerken kanal boyunda bir motosiklete görmeyerek arkadan çarptım. Paniğe kapılarak korkup kaçtım. Amcamın yanına tekrar giderek araçla direğe çarptım dedim. Sonra aracı Gülbahçesi Mahallesi’nde bir tamirhaneye götürerek tamire verdim. Bu durumu da ailemden gizledim. Askerden hava değişimine gelmiştim, hayatım karardı. Genç bir kadın öldüğü için çok üzgünüm" dediği öğrenildi.
Toprak, asker olduğu için inzibata teslim edilirken bugün adliyeye sevk edildi.(İHA)