Önemli değişiklikler yaparak 5 yıl yeni kadrosu ile yürüyecek Hayrettin Güngör, ajandasındaki notlara son kez bakarak kadrosunun yüzde 95’ini oluşturdu. Ufak tefek değişiklikler ile listeyi hazırlayan Güngör’ü, değişiklik yaşanmazsa 16 Mayıs (Perşembe) olağanüstü bir yoğunluk bekliyor. İlk mecliste 100 milyona kadar borçlanma yetkisi alan Güngör’ün, personel istihdamından sonra ikinci en büyük konusu ise mali disiplin.
Rantabıl bir mali disiplin planı üzerinde çalıştığı öğrenilen Güngör’ün ajandasındaki üçüncü notun ise sürdürebilirlik olduğu bildirildi. Personel istihdamını aşağı yukarı sağlayan Güngör’ün önümüzdeki günlerde mali disiplin yol haritasını da açıklayacağı öğrenildi.

6 MİLYON’LUK TASARRUF
Önceki mecliste 5’i unvansız olmak üzere toplam 10 daire başkanlığını kapatan Başkan Güngör’ün belediyeye 5 milyon TL civarında kar ettirdiği belirtildi. Bir daire başkanının yıllık maliyetinin ortalama 500-550 Bin TL olduğu öğrenilirken, 5 daire başkanlığının kapatılması ile net karın 2,5 milyon TL olduğu bildirildi. Yaklaşık 100 aracın otoparka çekilmesinin ise belediyenin yaklaşık karının sene de 1 milyon TL’nin üstünde olduğu belirtildi.
ÖNEMLİ ATAMALAR
Her atamayı anında haberleştirerek okuyucularına duyuran Kanal 46 istihbarat servisinin edindiği bilgiye göre, önemli atamaların ise yolda olduğu bildirildi. Buna göre, belediyenin gerçek manada kurumsal yapıya kavuşması çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü bildirdi. Müdürlüklerde küçülmenin sinyalini çok güçlü veren Başkan Güngör’ün sayıyı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gibi düşürmeyi planladığı bunun içinde listesinin hazır olduğunu bildirildi.

Haber: Kanal 46- Özel Haber