Adaylığı ve adaylığı sonrası belediyeyi nasıl yöneteceği hep merak konusu olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, halk tarafından sosyal medyadan yazılan her olumsuzluğu düzeltti. İlk olarak daire müdürlerinde bulanan araçları garaja çeken Başkan Güngör, şimdi de bazı araçların satışa çıkaracağı öne sürüldü. Tasarruf tedbirleri kapsamında ilk olarak hiyerarşik yapıyı değiştiren Başkan Güngör, 5 unvansız daire başkanı (daire başkanı maaşı alan ama müdür olan) görevinden aldı. Ardından bazı dairleri birleştiren Güngör, dün ve bugün ise yeni ekibi için düğmeye bastı.

Dün 5 daire başkanını görevden alan Başkan Güngör, bugünde Fen İşleri Daire Başkanını görevden aldı. Öte yandan teyit edilemeyen bir bilgiye göre ise Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran’ında görevinden alınacağı iddialar arasında.

BELEDİYE SİTESİ YOĞNU GÜNLERİNİ GEÇİRİYOR

Öte yandan https://kahramanmaras.bel.tr/teskilat-semasi sitesi ise en yoğun günlerini geçiriyor. Kamuoyunun merak ettiği değişiklikleri siteyi ziyaret eden vatandaşlar anında görebiliyor. Kanal 46’nın yaptığı araştırmalar neticesinde ise kamuoyuna ilk haberleri yine Kanal 46 ekibi duyuruyor.

TEŞKİLAT ŞEMASI DEĞİŞTİ

Giden Daire Başkanlarının yerine atama yapılıp yapılmayacağı ise, Başkan Güngör’ün öncelikli meseleleri arasında bulunuyor. Zira kendi ile birlikte uyum içerisinde 5 yıl yürüyecek kadroları büyük bir titizlik ile seçen Güngör’ün buralara atama yapıp yapmayacağı 7 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan mecliste belli olacak. Mecliste bazı önemli kararların alınacağı da öğrenildi.

Haber: Kanal 46/özel haber Mustafa Kılınç