Alınan bilgilere göre, Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından birinin yaptığı itiraz nedeniyle seçimi kazanan Hayrettin Güngör’ün 12 Nisan Cuma günü koltuğuna oturması bekleniyor. 31 Mart Yerel seçimlerinde, oluşturulan algılar nedeniyle AK Partinin Kahramanmaraş’ı alamayacağı yönündeki tüm dedikodular, AK Partinin yüzde 67,7’lik oy alması ile sonlandı. 11 ilçenin 10’nu ezici bir çoğunlukla alan AK Parti’de ilçe belediye Başkanları koltuklarına oturdu. Millet İttifakı Kahramanmaraş’ta sadece Nurhak ilçesine kazanırken Cumhur İttifakı tüm ilçelerin tamamını aldı.

LİYAKAT ESASLI BİR ÇALIŞMA

Öte yandan Hayrettin Güngör’ün isminin Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra dikkat çekici bir hususta, liyakat ve işinde başarılı kişiler ile çalışacağı olmuştu. Önceki gün Kanal 46 ekibinin tüm kamuoyuna duyurduğu KASKİ Genel Müdürünün atamasının yapılması da bunun en bariz göstergesi oldu.

NASIL BİR BELEDİYE OLACAK?

Vatandaşların en çok merak ettiği ise Hayrettin Güngör’ün nasıl bir anlayış ile Büyükşehir’i yöneteceği konusu. Güngör’ün iş hayatı boyunca yüksek mevkilerde çalışmasının da yönetim konusunda bir sorun yaşamayacağı yönünde yorumlanıyor.

Haber: Mustafa Kılınç