31 Martta büyük bir farkla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak bir itirazdan dolayı koltuğa odurması 10 Nisana kalan Hayrettin Güngör, mazbatasını aldı. Büyükşehir Belediyesi önünde kalabalık bir heyet tarafından karşılanan Güngör, burada selefi olan Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç ile sarılarak birlikteyiz mesajı verdi.

Burada bir konuşma yapan Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Bugün Kahramanmaraş’ta yeni bir dönemi coşku ile başlatmaktayız. 5 yıl önce 30, Mart 2014 Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizi aday göstermesi, aziz hemşerilerimizin de teveccühü ile Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştuk. 5 yılda gecemizi gündüzümüze katarak, şehrimize önemli hizmetleri yaptığımız inancındayım. 5 yılı dolu dolu geçirdik” dedi.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Erkoç’un konuşmasından satır başları şöyle: “Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere, halkımızın özlediği yere getirme noktasında önemli adımlar attık. Kahramanmaraş’ımız, yeni Büyükşehir’e dönmüştü, aynı zamanda bütün şehir oldu aynı zamanda. Kırsalda 50 belde belediyemiz kapandı, özel idare kapandı, 420 mahallemizin bağlı olduğu, bunlarla beraber büyük bir altyapı problemi gelmişti. Bu alt yapı işleri başladık, vizyon projeler ile 5’inci yılımızı doldurmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

17 YILDA AK PARTİ OLARAK ÇOK HİZMET YAPTIK

 

yılından bu yana Kahramanmaraş’a siyasete AK Parti ile başladığımızda, o günlerde bir bugünleri çok hesaplamamıştık. Büyükşehir Belediye Başkanı olacağımız, güçlü bir şekilde iktidara geleceğimizi, hava parçalı bulutlu fırtınalı dönemlerdi. Bu yıllar görünmemekteydi. AK Parti iktidarları Türkiye’mize büyük hizmetler yapmayı nasip etti. Bize de içle başkanlığı, il başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı nasip etti. Kahramanmaraş’ımıza 17 yıllık dönemimizde daha iyi yere gelmesi için gayret ettik. Asıl olan bizlerin bir yere gelmesi değil, herşeyimizi borçlu olduğumuz, kahraman şehrin daha yaşanabilir olması.

BAYRAĞI DEVRETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Bayrağı Kahramanmaraş’ın halkının büyük bir teveccühü ile seçilmiş Hayrettin Güngör’e teslim etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Biz inanıyoruz ki Hayrettin Bey, Kahramanmaraş’ımıza, daha büyük, daha büyük hizmetler yapacak. Kahramanmaraş daha da güzel günlere yürüyecek. Kahramanmaraş hak ettiği yere gelecek, buna inancımız tam. Hayrettin bey, bu konularda çok tecrübeli. İnanın görevi gönül rahatlığı içinde teslim etmenin mutluluğunu da yaşamaktayız. Kendisine başarılar diliyorum. Temennimiz gönlümüz bundan yana. Bize ihtiyaç olduğunda yanı başında olacağız. Asıl olan Kahramanmaraş, Hayrettin beyin başarısı Kahramanmaraş’ın başarısı. Her zaman onun yanında olacağız. Ona destek olacağız. Ayak bağı olanların karşısında olacağız. Daha iyi hizmet için fitne fesatçıların karşısında olacağız. Tüm gücümüzle ihtiyaç olduğunda yayında olacağız. Ahlaki bir duruşla, lafla değil icraatla, bunu da Kahramanmaraş halkımız görecek”

EL ELE KOL KOLA OLACAĞIZ

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’de şunları söyledi: “Kardeşim Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun diliyorum. Bizde ayrılık olmaz. Şu ana sorumluluklarımız farklı. Biz aynı davanın yolcuları olarak el ele, kol kola verip şehrimizin için yapılması gereken ne ise onu yapacağız. Bugün mazbata aldık. Biz aday olduğumuzda AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayıydık. İlerleyen süreçte Cumhur ittifakının belediye başkan adayı olduk. Ama bugün bu mazbatayı aldığımızda Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduk. Biz oy veren ve vermeyen tüm hemşerimizin başkanı olacağımıza söz vermiştik. Bu sözümü tekrarlıyorum. Seçimin kendine göre atmosferi var. Biz seçimi sahada bıraktık. Artık bugün sorumluluk üstlenme dönemi. Bu mazbata bize bir yetki veriyor ama aynı zamanda ciddi sorumluluk veriyor. Bu sorumluluğu bilincindeyiz. Bundan sonraki süreçte tüm paydaşlarımızla eski ve yeni belediye başkanlarımız ile milletvekillerimizle, şehrimizin önde gelen aktörleri ile birlikte olup, istişare halinde bu şehre yapılanları üstüne birşey eklenecektir.”
Konuşmaların ardından Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e makamını, mührünü ve kırmızı şeritli istiklal madalyasının anahtarını verdi.

 

Haber: Mustafa Kılınç