Zorunlu eğitimin 4+4+4 yıl olarak kademelendirilmesiyle ilgili kanun teklifine sürpriz bir madde daha eklenecek.


 Buna göre MEB, mesleki eğitimi teşvik için işadamlarının açacağı özel meslek liselerine öğrenci başına 1000 TL teşvik verecek.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Mİilli Eğitim Bakanlığı (MEB), tartışmalı 12 yıllık kesintili zorunlu eğitim yasa teklifine, mesleki eğitimin teşvikiyle ilgili madde ekleyecek. Mesleki eğitimi teşvik için organize sanayi bölgelerinde işadamları tarafından açılacak özel meslek liselerine öğrenci başına 1000 TL verilecek. Organize sanayi bölgelerinde kurulacak okullar, reel sektörün ihtiyacı olan ara elamanları yetiştirecek.

Teknik eleman

Türkiye’de halen yaklaşık 2,5 milyon işsize karşın işadamları ara eleman bulamamaktan yakınıyor. Bu nedenle işadamları organize sanayi bölgelerinde kendi okullarını kurarak ihtiyaç duyacakları teknik elemanı yetiştirmek istiyor. MEB, bu talebi yerinde bularak işadamlarını teşvik etme kararı aldı. MEB yetkilileri, devletin her öğrenci için belli bir miktarda harcama yaptığına dikkat çekerek bu paranın bir bölümünün işadamlarına, organize sanayi bölgelerinde kurulacak okullar için teşvik olarak verileceğini söylediler. Bu okullara verilecek teşvikin, öğrenci başına 1000 TL olması planlanıyor.

Tam gün eğitim

Özel okul mantığıyla çalışacak mesleki eğitim kurumları, tam gün eğitim verecek. Kâr amacı güdülmeyen bu okullarda sanayinin ihtiyaçları dikkate alınarak eğitim yapılacak.