Adana'da ilkokul birinci sınıf öğrencisi bir çocuğa, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından, yaşadığı strese bağlı "akut stres bozukluğu" tanısı konuldu.


Z.B (43), E.B (39) çiftinin 6 yaşındaki oğlu İ.B, bu yıl ilkokul 1. sınıfa başladı. Çok zeki olan İ.B, hareketli bir çocuk olduğu için bu yıl 2 kez okul değiştirdi. İ.B, son kaydı yapılan okulda sorun yaşamaya başladı. Anne Z.B'nin iddiasına göre, sınıf öğretmeni, yaptığı yaramazlık nedeniyle oğluna sürekli şiddet uygulamaya başladı.
Son olarak iddiaya göre, sınıf başkanının şikayet ettiği İ.B'yi öğretmeni müdür muavininin yanına götürdü. Burada müdür muavini İ.B'ye kötü davrandı. Daha sonra ise çocuk okuldan ayrılıp evine gitti. Eve geldiğinde çok sessiz olan İ.B'nin annesi durumdan şüphelenip okula tekrar gitti. Burada sınıf öğretmeni ve müdür muavini ile tartıştı. Anne okulda çocuğuna kötü davrandıklarını ve şiddet uygulandığını ileri sürerek bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu söyledi.


Z.B çocuğunu Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Burada çocuğa "akut stres bozukluğu" tanısı konuldu. Anne bu rapor üzerine polis merkezine giderek öğretmen ve müdür muavininden şikayetçi oldu. Z.B, oğlunun çok zeki bir çocuk olduğunu biraz yaramazlık yaptığını kabul ettiğini belirterek, "Çocuk yaramaz diye onu sürükleyemez şiddet uygulayamazsınız. Benim oğlumun psikolojisini bozdular bunun hesabını verecekler" dedi. İ.B ise sınıf öğretmeninin kendisini sürekli dövdüğünü, kadın müdür muavininin ise en son olaydan sonra çök kötü davrandığını kendisinin çok korktuğunu, korkusundan konuşamadığını belirterek, "Bana zorla özür dileyeceksin dedi. Ben korkumdan konuşamadım, özür bile dileyemedim. Kalbim duracak gibi oldu" diye konuştu.


Okul yönetimi ise öğrencinin çok hareketli bir çocuk olduğunu zaman zaman sorun yaşandığını ancak sınıf öğretmeni ve müdür muavininin kötü muamele uygulamasının söz konusu olmadığını, sadece çocuğun ikaz edildiğini bildirdi. Buna rağmen çocuğun annesinin okulu basıp öğretmen ve müdür muavinine hakaret ettiğini belirten okul yönetimi, okulda oğluna şiddet uyguladığını ileri sürdükleri anneden de çocuğun psikolojisini bozduğu gerekçesiyle şikayetçi olacaklarını belirtti.