ABD'nin Kentucky Eyaleti Louisville Üniversitesi'nden gelen 23 öğrenci Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni ziyaret etti.

ABD'nin Kentucky Eyaleti Louisville Üniversitesi'nden okuyan bir grup öğrenci Kahramanmaraş ziyareti ardından Kahramanmaraş'ın en büyük tarihi eserlerden bir tanesi olarak gösterilen Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni ziyaret etti.

Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi Koruma Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can, Üniversite öğrencilerine Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin tarihi hakkında geniş bilgi verdi.

Türkiye'nin kültüründen etkilendiklerini belirten Prof. Deborah G. Keeling, şöyle konuştu:

"Amerika'da böyle yerlerimiz yok. Hem İslam'ın hem de Hristiyanlığın ortak olarak kabul ettikleri böyle yerleri bulmak çok zor. Amerikan kültürü Türkiye'nin kültürüne kıyasla çok genç ve bu kadar zengin değil. Türkiye'nin binlerce yıllık kültürü var. Bence Amerika'daki insanlarda böyle binlerce yıllık tarihi olan böyle yerleri gezip görmeli ve yeni şeyler öğrenmelidir. Türkiye'ye 3. gelişim ve İstanbul dışında ilk ziyaretim Kahramanmaraş ve Türk kültürü çok büyüleyici buluyorum. Çok köklü ve zengin bir kültür birçok unsurun bir araya gelerek oluşturduğu bir kültür. Türk insanı da kültürüne de çok değer veriyor. İnsanların misafirlere gösterdiği misafirperverliği bize kendimizi sanki kraliyet ailesinden birer fert gibi hissettiriyor. "

Prof. John Richardson ise "Çok güzel ve büyüleyici kombinasyon, aynı zamanda bu zaman kadar bu kadar güzel korunması da ayrı bir güzellik. İnsanların samimiyeti, cömertliği ve misafirperverliği çok güzel" diye konuştu. (Haberler)