Geçtiğimiz günlerde Dr. Gökhan Gökşen girişimleri sonucunda proğram çekimleri yapılan Abdal Halil Ağa'nın görüntüleri 12 Şubat Perşembe günü saat 23.10’da Kanaltürk televizyonunda Neşter adlı programda yayınlanacak.

Dr. Gökhan Gökşen'in yazdığı Beyaz Sessizlik kitabıyla tekrar gündeme gelen milli mücadele kahramanı Abdal Halil Ağa birden bire ülke medyasında hakettiği yeri aldı.

Kanaltürk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Akın İpek'in annesi Melek İpek, Dr. Gökhan Gökşen'le irtibata geçerek, Halil Ağa'nın kızı ve torunları hakkında bilgiler alıp, Duraklı Mahallesinde yaşayan aileye beyaz eşya ve maddi yardımlarda bulundu.

Melek Hanımın bir Kahramanmaraşlı olarak Abdal Halil Ağa olayına gösterdiği ilgi ile Kanaltürk Televizyonu'nda 12 Şubat Kurtuluş Bayramı için Kahramanmaraş'a gelerek canlı yayınlar yapacak.

11 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'a gelecek olan Kanaltürk canlı yayın ekibi ilimizin önemli yerlerinde Kurtuluş şenlikleri ile ilgili görüntüler alacak.

Sami Dadalıoğlu yönetiminde 12 Şubat’ta saat 13.00 Haber Bülteninde ve saat 18.30 Ana Haber Bülteninde Kahramanmaraş'tan canlı bağlantılar yapılacak.

Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Şenlikleri ve İstiklal Mücadelesindeki yeri bu programlarla tüm Türkiye'ye duyurulacak.

KAHRAMANMARAŞ KANALTÜRK'TE

Taner Dileklen'in hazırladığı ve her hafta Perşembe günleri saat 23:10'da Kanaltürk'te yayınlanan Neşter adlı programın bu haftaki konusu Abdal Halil Ağa ve Kahramanmaraş olacak.

Abdal Halil Ağa'nın doğup büyüdüğü eski adı Abdallar Mahallesi, yeni adıyla Duraklı Mahallesinde yapılan çekimlerde Abdal Halil Ağa'nın kızı ve torunları Abdal Halil Ağa'yı anlattı.
Çekimler sırasında geleneksel hale gelen davul zurna gösterileriyle Maraş ezgileri çalındı.

Daha sonra Kahramanmaraş Kalesinde çekimler yapan Kanaltürk ekibine eğitimci-yazar Osman Topal tarafından, Dr. Gökhan Gökşen'in kaleme aldığı "Abdal Halil Ağa Destanı" okundu.
Şehir merkezinden tarihi mekânlarda da özel görüntüler alan Kanaltürk ekibi buralarda Dr. Gökhan Gökşen ile söyleşiler yaptı.

Maraş Medya Merkezinde Kahramanmaraş'ın Milli Mücadelesiyle ilgili önemli çalışmalara imza atmış tarihçi yazar Yalçın Özalp ve TRT İl Temsilcisi Fatih Nalbantbaşı ile de röportajlar yaptı.

Kanaltürk Televizyonunun Kahramanmaraş iline olan yakın ilgisi ve duyarlı yaklaşımı Kahramanmaraş halkı tarafından takdir ile karşılanırken, ülkemizin birçok yerinde Melek Anne diye tanınan hayırsever iş kadını Melek İpek'in bu örnek girişimleri kentimizin tanıtımında çok önemli bir yer tutacaktır.