Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi, 14 yıl sonra meslek yüksek okuluna kavuştu.

Afşin Meslek Yüksek Okulu, 1994 yılında bina olmaması nedeniyle Kahramanmaraş'ta eğitim öğretimine başlamıştı.

Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hatip Tok, "Okulumuz Afşin'deki kendi binasında eğitim öğretime başlamıştır. 900 öğrencimiz bulunuyor. Burada kredi yurdu olmadığı için öğrencilerin barınma problemi var. Afşin esnafı ve halkından isteğimiz, bu öğrencilere her konuda yardımcı olmalarıdır. Afşin, burada ev sahipliği görevini yapıp, buraya gelen öğrencileri mağdur etmemelidir." dedi.

Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Fikret Kılıç da, esnaftan ve Afşin halkından, gelen öğrencilere yardımcı olmalarını istedi.

Kılıç, "Afşin'in 14 yıldır özlemle beklediği meslek yüksek okulu nihayet ilçemizde eğitim öğretimine başladı. Fakat şu an öğrencilerimizin barınma problemi var. İlçemize kredi yurtlar kurumu yurt açmadı. Bundan dolayı, kredi yurdu olarak Afşin'e 25 kilometre uzaklıktaki Doğanköy kasabasında bulunan kredi yurdu gösteriliyor. Öğrenciler özellikle kışın çok zorlanacak. Afşin'deki esnafımız, buraya gelen öğrencilere yardım etmeli. Onlara misafirperverliğimizi göstermemiz lazım. Kredi yurdundan da isteğimiz biran önce buraya yurt açmaları." diye konuştu. (CİHAN) (www.kanal46.com)