KSÜ’de Ahmet Yenilmez’in Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy temalı “Safahat” tiyatro oyunu sahnelendi.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yılı ve Çanakkale Zaferinin 102. yılı münasebetiyle, ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in Çanakkale Zaferi, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy temalı “Safahat” tiyatro oyunu sahnelendi.


KSÜ Rektörlüğünün desteği ile Milli Kültür Hareketi Öğrenci Topluluğu öncülüğünde, Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu ve Tarih Öğrenci Topluluğunun katkılarıyla, Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen tiyatro gösterisi öncesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak kısa bir selamlama konuşması yaptı.


Rektör Yardımcısı Solak, “Mehmet Akif’i ve Çanakkale Zaferi’ni birkaç saatlik programa sığdırmak kolay değildir. Fakat elimizden geldiği kadarıyla tarihî olay ve şahsiyetleri, hele de bilhassa Çanakkale gibi zaferleri ve Akif gibi şahsiyetleri unutmamak ve unutturmamak adına bu tür organizasyonların mutlak surette yapılması gerekir. Ve yeni neslimizin de Çanakkale Zaferi’nin ne anlama geldiğini ve Akif gibi şairlerin yüzyılda bir defa geldiğini unutmaması gerekir.” diye konuştu.


Son yıllarda tarih alanında yapılan tahribatlara dikkat çeken Solak, gençlerin tarihi çok iyi şekilde bilmesi ve irdelemesinin gerekliliğinin altını çizdi.


Açılış konuşmalarının ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erşahin “Mehmet Akif Ersoy” ve Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şavkılı “Çanakkale Zaferi” konulu konuşmalarını yaptılar.


Konuşmaların ardından sinema ve tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan 'Safahat’ isimli tek kişilik tiyatro oyununu sahneledi.


Tiyatro gösteriminin ardından izleyicilere seslenen ve Mehmet Akif Ersoy'un, hayatını vatanına adamış bir insan olduğunu ifade eden Yenilmez, "Dünyada tanınmadığı halde bu kadar sevilen ikinci bir insan var mı bilmiyorum. Biz Akif'i tanımıyoruz ve Akif'in arkada bıraktıklarını, en azından Safahat'ı, bir şiirini okumuş olsaydık bugün terörle uğraşmıyor olacaktık." diye konuştu.


Mehmet Akif Ersoy isminin yaşatılması gerektiğini söyleyen Yenilmez, izleyicilerle beraber, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden video mesaj göndererek, Akif’in 1936’da yaşamını yitirdiği Beyoğlu’ndaki Mısır Apartmanı’nın müzeye dönüştürülmesi talebinde bulundu.


Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Ahmet Yenilmez’e Kahramanmaraş el sanatlarının güzel örneklerinden biri olan oyma ceviz sandık hediye etti.