Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, bu yılın Şubat ayında re’sen tayinleri çıkartılarak başka yerlere gönderilen üst düzey yöneticilerden 2’sinin Bölge İdare Mahkemesi kararının ardından yeniden dönmeleri ile ilgili olarak; “Gidenler ve gelenler açısından idaremizi olumsuz etkileyen bir durum söz konusu değil” değerlendirmesinde bulundu.

Uzunca bir süredir basın toplantısı yapmayan ancak; Kahramanmaraş’ın gerek OKS gerekse de SBS’de aldığı başarısız sonuçlar üzerine yerel basın-yayın organlarında hakkında çıkan eleştiriler üzerine bugün sabah Öğretmenevi’nde beraberinde kurmayları ile birlikte basın toplantısı yapmak zorunda kalan Sebahattin Akgül, eğitimde gelinen durum hakkında bilgiler verdi.

İl dışına tayinlerinin çıkartılması üzerine Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuran Müdür Yardımcısı Necati Tarak ve Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran’ın mahkeme kararı ile geri dönmeleri ile ilgili olarak neler düşündüğünün sorulması üzerine Müdür Akgül, şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ve yöneticilerimizden bazı arkadaşlarımızın geçmiş aylarda başka illere atamaları yapılmıştı. Bu atamaları rızası olmayan arkadaşlarımız yargıya gittiler. Doğrudan hukuki süreçte geri döndüler. Burada; gidenler-gelenler açısından, bizim idaremiz açısından idaremizi olumsuz etkileyen bir durum söz konusu değildir. Kendileri açısından hukuki bir süreçtir. Biz işimize devam ediyoruz.”

Toplantıda; Müdür Yardımcıları Necati Tarak, Orhan Dalkıran, Ahmet Sarıtürk ve Bekir Ayhan ile Şube Müdürleri Ahmet Akküncü, Faruk Özger ve Şube Müdür vekilleri Ramazan Avcı ile Ali Orhan Pehlivan hazır bulundular. (Ajans 46 - www.kanal46.com)