Kahramanmaraş Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kipaş Holding Şirketler Grubu arasında 12.04.2007 tarihinde imzalanan protokole istinaden Üngüt Mahallesine yaptırılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulu yapımı için ayrılan 1.500.000,00 TL Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmak üzere, çek olarak Vali Mehmet Niyazi Tanılır’a teslim edildi.

Bağışın, 20 Ağustos'ta Kahramanmaraş ziyareti yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişi öncesine denk gelmesi ise hayli dikkat çekti.

Valilik makamında dün öğleden sonra gerçekleştirilen imza töreninde Vali Tanılır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Servet Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü adına Müdür Vekili İbrahim Özdemir ve KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz hazır bulundu.

Vali Tanılır yaptığı açıklamada, 11 iş adamıyla birlikte iş adamı M. Hanefi Öksüz’le de bir protokol imzalandığını, ekonomik kriz nedeni ile iş adamlarımız geçmiş yıllarda vermiş oldukları taahhütlerini bu güne kadar yerine getiremediklerini söyledi.

Ekonomik krizin atlatılmasıyla, özellikle Kahramanmaraş'ın ekonomik krizden büyük bir yara almadan yeniden ekonominin genişlemesi ile birlikte işadamlarının taahhütlerini yerine getirmeye başladıklarını belirten Vali Tanılır bu yıl başlayan ve devam etmekte olan inşaat sayısının dördü bulduğunu söyledi.

Vali Tanılır konuşmasında şunları kaydetti: “ Hanefi bey 24 derslikli bir okul taahhüt etmişti. Annesinin adına bir okul yapılacak. Tabi bu okulun yapımıyla ilgili yeni bir öneri getirdi bize.

Kendisinin doğrudan yapması yerine Köylere Hizmet Götürme Birliğine para aktarmak suretiyle birliğin yapması. Bize de bu öneriyi kabul ettik, aynı öneriyi Ticaret Sanayi Odası da yapmıştı.

Onu da kabul etmiştik. Bundan birkaç ay önce Ticaret Sanayi Odası Başkanımızı Mehmet Balduk Beyle de böyle ek bir protokol imzalamıştık. Şimdi bu ek protokolü imzalayacağız. Hanefi bey KİPAŞ Holding adına bize 1.5 milyonluk çek veriyor. Bunun 750.000 TL. peşin çek mahiyeti ile 750.000 TL. ise 6 aylık. Biz hemen bu inşaata başlayacağız.

Ben öncelikle Hanefi Bey ve KİPAŞ Holdinge teşekkür ediyorum. Bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Tabi bildiğiniz üzere son yıllarda bütün Türkiye de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da çok ciddi bir derslik yapımı var. Son sekiz yılda yapılan derslik sayısı Cumhuriyet tarihi boyunca 2002 yılına kadar yapılan derslik sayısının % 50'sinden daha fazla. Ama Kahramanmaraş nüfusu hızlı artan bir kentimiz olduğu için Kahramanmaraş merkezde halan ciddi oranda bir derslik sıkıntımız var. Bu protokollerin birer birer hayata geçmesi ile birlikte inşallah biz bu derslik sıkıntımızı çözeceğiz.

Amacımız süratle ortalamaları sınıftaki öğrenci sayısını 30’a indirmek ve ikili öğretime son verip, tekli öğretime geçmek. Ben tekrar hayırlı olsun diyorum. Tabi bu vesile ile bir şeye daha değinmek istiyorum. Biliyorsunuz İstanbul Sanayi Odasının her yıl açıkladığı 500 büyük firma arasına bu yıl Kahramanmaraş’tan ilk defa 6 firma girdi. Bu bizim için gurur verici. Bu firmaların 3’ü KİPAŞ Holding bünyesindedir. Biride KİPAŞ Holding’in ortağı olduğu bir firma. Bundan dolayı da biz Hanefi Bey ve KİPAŞ Holdinge de teşekkür ediyor kendilerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz."

KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz yaptığı açıklamada, yapılacak olan İlköğretim okulunun Kipaş Holding olarak 7. hayır kurumu olacağını söyledi. Kahramanmaraş’ta eğitime her zaman destek olacaklarını söyleyen Öksüz, yaptırılacak olan İlköğretim okuluna annesinin ismini vermeyi düşündüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol imzalanarak 1.500.000,00 TL Hanefi Öksüz tarafından çek olarak Vali Tanılır’a teslim edildi. (www.kanal46.com)