Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında veliler ter döktü.


Fatih İlköğretim Okulu’nda 82 öğrenci velisinin başvuru yaptığı okuma yarışmasına, 45 öğrenci velisi katılmaya hak kazandı. 2 ay süre verilen yarışmacılardan yazar Nevzat Tarhan’ın kaleme aldığı ‘Aile Okulu’ ile Doç. Dr. Süleyman Doğan’ın kaleme aldığı ‘Mutlu Aile, Mutlu Çocuk’ kitaplarının okunması istendi. Öğrenci velileri, 2 ay sonunda okul yönetimi tarafından sınava tabi tutuldu. Sınav sonucu okul binasında düzenlenen törenle dereceye giren velilere ödülleri verildi. Törende konuşan Okul Müdürü Mustafa Dal, “Eğitimdeki gelişmeler, değişimler, yenilikler hızla devam ediyor. Çağımız proje çağı. Ülkemizi, okulumuzu, kendimizi geliştirmek için projeler yapmak zorundayız. Biz Okul Aile Birliği olarak veliler arası bir kitap okuma yarışması düzenledik. Buradaki amacımız velilerimizin okula ilgi alakalarını artırmak, çevreyle bütünleştirmek. Velilerimizin çocuklarına, eşlerine karşı olumlu tutum geliştirmek ve kitap okumaya özendirmek istedik” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise, eğitim-öğretimin önemini bir kez daha vurgulayarak, “Düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren ve bu yarışmaya katılan değerli velilerimizi gönülden tebrik ederim. Bu projeyi başlatan okul yönetimimize ve Okul Aile Birliği üyelerine teşekkür ederim. Eğitim okullarda belli bir çağda yapılan bir sistem değil. Eğitim beşikten mezara kadardır. Çünkü herkesin öğrenmeye ihtiyacı vardır. Çocuklarımızın eğitiminde en çok görev annelerimize düşmektedir. Düzenlenen yarışmaya katılan velilerimize baktığımızda birçoğu annelerden oluşmakta. Zaten bizim toplumunuzun temel eğitiminde annelerimiz var. Bizim gücümüz ve kuvvetimizdir. Annelerimiz toplumu ayakta tutan en özel harçtır. Bu özel yarışmada sembolik bir sıralama gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan tüm velilerimiz bu yarışmanın birincisidir” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından okuma yarışmasına dereceye giren Dilek Hurman, Adnan Şimşek, Emine Bozkurt ve Züleyha Sönmez’e katılım belgeleri ve hediyeleri, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Okul Müdürü Mustafa Dal ve Okul Aile Birliği Başkanı Songül Baydemir tarafından takdim edildi. Yarışmada Fatih İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Gizem Nur Hurman’ın annesi Dilek Hurman’a bulaşık makinesi, ikinci olan Adnan Şimşek’e elektrik süpürgesi, üçüncü olan Emine Bozkurt’a set üstü ocak, dördüncü olan Züleyha Sönmez’e bisiklet hediye edildi. İHA