Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayımlanan Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi'nin 3. sayfasında yer alan BUGÜN'CEL isimli köşede 2 Ağustos Cumartesi günü yayımlanan yazıda; Kahramanmaraş'ın eğitimde aldığı başarısız sonuçlara değinildi.

Köşe yazısında aynen şöyle denildi:

"Yok, arkadaş, bu memleket sahipsiz, bu memleket yetim, bu memleket öksüz…Bunu her geçen gün daha iyi anlıyor, daha iyi idrak ediyorum. Şu köşede yazdığım konulardan nedense bir tek muhatap çıkıpta Allah rızası için “Ya arkadaş senin yazdığın şu konuda da haksızsın” demedi, diyemedi, iddia ediyorum diyemezde.

Yani bunca olanlara rağmen, bu memleketin önünü tıkayan, önüne takoz olan insanlar hala bulundukları koltuklarda, (sanki kendisine söylenenler duvara söyleniyormuşçasına) pişkin, pişkin oturuyorlarsa o zaman bu memleketin siyasileri halkın içerisine inip, bu halkın temsilcileriyiz diye gezmesinler, gitsinler o koltuklarında pişkince oturanların yanına birer koltuk atıp otursunlar. Çünkü bu kişiler güçlerini bu siyasilerden alıyor, bu siyasiler bunlara yüz veriyor, o zaman bu memleketin önünü tıkayanda o koltuklarında rahatça oturanlar değil, bu siyasiler tıkamış oluyor ki son zamanlarda artık buna kani oldum.

İşte sizlere bir örnek,

Türkiye"de bir OKS açıklandı, Kahramanmaraş"ın durumu rezalet,

Soru: Milli Eğitim Müdürümüz nerede? Cevap: Bilinmiyor.

Türkiye"de bir ÖSS açıklandı, Kahramanmaraş"ın durumu rezalet ötesi,

Soru: Milli Eğitim Müdürümüz nerede? Cevap: Bilinmiyor

Türkiye"de bir SBS açıklandı, Kahramanmaraş"ın durumu rezalet ötesi rezalet,

Soru: Milli Eğitim Müdürümüz nerede? Cevap: Bilinmiyor

Peki, söyler misiniz bana Kahramanmaraş"ın Milli Eğitiminin baş sorumlusu olan kişi ne zaman çıkıp karşımıza basınımızı ve halkımızı bilgilendiriyor?

Siz hiç zahmet etmeyin ben cevap vereyim, “nerede öğrenciler kendi çabaları ile bir başarı sağlanmışsa orada çıkıyor karşımıza ve gurur duyduğunu söyleyerek bilgiler veriyor”

Yazık! hem de yazığın daniskası yazık!

Velilerimize yazık, öğretmenlerimize yazık, öğrencilerimize yazık, en çok ta Kahramanmaraş"ımıza yazık. Bu şehir bunu hak etmiyor.

Hak etmiyor diyoruz, ancak demek ki hak ediyormuşuz ki “Hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz”.

Eğimimiz her geçen yıl geriye gidiyor, son yapılan SBS sınavında 81 ilin içerisinde 63"ncü olmuşuz, gözümüz aydın. Merak etmeyin 2-3 yıl sonra en sondakine yetişiriz çünkü biz ileri değil geri, geri koşuyoruz.

Daha önceleri yazmıştım ancak gene yazıyorum Sayın Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül"ün Kahramanmaraş"a ilk geldiğinde verdiği beyanat: “Kahramanmaraş"ın sorunlarını biliyorum ve bu sorunları aşabilmek için gereken ne ise yapacağız ve bu şehri hak ettiği yere getireceğiz”.

Evet Sayın Akgül, Kahramanmaraş"ın Eğitimde ki sorunlarını iyi etüd etmişsiniz ki bu şehir şu anda Layık olduğu yerde, hatta üst seviyede ve inanıyorum ki siz orada oturduğunuz sürece de geri, geri giderek layık olduğu yeri tam olarak bulacak, en azından 82"nci değil, 81"inci olacağı mutluluğumuz bu.

Ama diyorum ya;

Suç sizde değil, suç sizi oraya oturtup bunca yıldır hiç sesini çıkarmayan, size “Ya kardeşim ne oluyor da biz her yıl eğitimde geri, geri gidiyoruz” diye sormayan, soramayan, sormak istemeyen siyasilerde.

Suç sizde değil “Amman milli Eğitim Müdürü ile kötü olmayayım da bize üye olan öğretmen arkadaşlarımızı istediğimiz yere atattıralım” diyerek sesini çıkarmayın sendikalarımızda.

Suç sizde değil, “Ne oluyoruz kardeşim, biz çocuklarımızı bu durumlar düşsün diye mi okula gönderiyoruz” diyerek karşınıza çıkıp size soru sormayan vatandaşımızda. Ve son olarak;

Suç sizde değil, Yaptığınız her açıklamayı manşet yapan ancak bu gibi durumlarda hiç kalem oynatmayıp, “Eğitim Rezaletimiz” diye başlık atmayan basınımızda.Yani siz haklısınız, biz haksızız.

Ancak benim merak ettiğim bırakın Kahramanmaraş"ı Projeleri ile Türkiye"de adından söz ettiren, Türkiye"nin Projeci Vali olarak bildiği ve takdir ettiği Sayın Valim sizler gibi çalışmayan, proje üretmeyen kurumlarla nasıl çalışıyor? Merak ediyorum.

Görüşmek Umuduyla."

[email protected]
02 Ağustos 2008 Cumartesi


(NOT: Maraş Gündem'de de yer alan bu yazı; Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi'nden alınmıştır. )