Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Avrupa’da 2013-2014 akademik yılı içerisinde Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Diploma Eki Etiketine (DE) sahip olan sayılı üniversitelerin arasında yer aldı.


2013 yılında “AKTS Etiketi” almak üzere Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na başvuran 25 Yükseköğretim kurumundan değerlendirmeler sonucunda Çukurova Üniversitesi ile birlikteTürkiye’den 15 yükseköğretim kurumu “AKTS Etiketi” almaya hak kazandı.


AKTS Etiketi, AB Komisyonu’nca belirlenen yükseköğretim sistemi çerçevesinde birincil ve ikincil aşamaları oluşturan tüm lisans ve yüksek lisans programlarında AKTS uygulamasını başarıyla gerçekleştiren yükseköğretim kurumlarına veriliyor. AKTS Etiketi, yükseköğretim kurumlarının Avrupa’da ve uluslararası alanda güvenilirliğini, tanınırlığını ve prestijini artıran büyük bir kazanım.


ÇÜ tarafından, 2006-2010 yılları arasında ilk kez alınan Diploma Eki(DE) Etiketinin yenilenmesi için 2012 yılının Eylül ayında yaptığı başvurusu da, Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirilerek onaylandı. Çukurova Üniversitesi,Diploma Eki Etiketi Ödülü sunulan 19 yükseköğretim kurumundan biri oldu.


Türkiye ve Avrupa’da sayılı üniversitenin sahip olduğu Diploma Eki Etiketi, öğrencilerin diplomalarına ek olarak verilen tamamlayıcı bir belge niteliğinde olup, uluslararası akademik ve mesleki tanınırlığı sağlıyor.


Özellikle Avrupa bölgesinde bir prestij göstergesi olan ve akademik tanınma, kabul görme ve üniversitelerarası hareketliliği artırıcı, öğrenci ve akademik personel değişimi konusunda kolaylıklar sağlayan bu şeffaflık araçlarının önemi dünya akademik çalışmalarında da giderek artıyor.(İHA)