Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ile Elbistan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği sayesinde, haklarında denetimli serbestlik tedbiri verilen yükümlülere farklı konularda seminerler verildi.


Elbistan Toplum Sağlığı Merkezinin alanında tecrübeli personelinin sunumu ile iki farklı konuda seminer gerçekleştirilirken, madde bağımlılığı ve dengeli beslenme konuları eğitimi verildi.
Madde bağımlılığı seminerini, Psikolog Gökben Yıldız sunarken, seminerde; Bağımlılık nedir? Yoksunluk ne demektir? Hangi maddeler bağımlılığa yol açar? Bağımlılık ne kadar sürede gelişir? ve bağımlıkta tedavi gibi bir çok başlıkta sunum yaptı. Madde bağımlılığı seminerine Elbistan Toplum Sağlığı Merkezini temsilen Diş Hekimi Emre Hadi Akar da katıldı.


İkinci seminer ise dengeli beslenme üzerine yapıldı. Dengeli beslenme konulu semineri Toplum Sağlığı Merkezi personeli Diyetisyen Fatma Ersoy sundu.
‘Besin grupları nelerdir ve hangi öğünde ne kadar hangi besinler tüketilmelidir’ konusunda bilgi veren Ersoy, ülkemizde tuz tüketim miktarının olması gerekenden 3 kattan daha fazla olduğuna dikkat çekti.


Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almakta olan obezitenin neden olduğu hastalıklara da vurgunun yapıldığı seminerde, kilo vermenin uzun vadeye yayılması gerektiği ve haftada 0.5-1 kilo veya ayda 3-4 kilodan fazlasının verilmemesi gerektiği ve hızlı verilen kiloların kısa sürede geri alındığı bilgisini paylaştı.


Toplum Sağlığı Merkezi personeli Şaziye Bayrak’ın da yer aldığı seminer, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.(İHA)