Kahramanmaraşlı şair Arif Eren’in; “Arif Eren Hayatı-Sanatı-Şiirleri” isimli 6. kitabı yayımlandı.

Son olarak 2006 yılında ‘Zaman Yerinde Durmaz’ isimli kitabı yayımlanan Arif Eren’in yeni kitabı Ankara’da faaliyet gösteren Öncü Kitap Yayınları tarafından okuyucuya sunuldu.

Kitabının sunuş bölümünde ünlü şair Arif Eren şunları yazdı:

“Kitaplarımı, şiirlerimi inceleyen yazar ve şairlerimizin yazılarını bir kitapta toplamak istedim. Bu ürünlerin okunduktan sonra dergi, gazete ve küpür olarak dosyada tutuklu kalmasına gönlüm razı olmadı. Bu nedenle hayatta iken birbirlerini tanıyanlar, bazıları dostlarım olan bu seçkin insanları bir arada görmek mutluluğunu tatmak istedim. Beş şiir kitabım üzerine yazılan yazıların elimde olanlardan ve kitaplarımdaki şiirlerden seçmeler yaparak; “Bu kent sende kalsın”, “Yurt Tespihi”, Hayatı huzuru ayarlamak”, “Görkemli Denge”, “Zaman yerinde durmaz” bölümleri altnda; “Arif Eren’in hayatı, sanatı, şiirleri” adlı kitap ortaya çıktı. Kitapta yazılarıyla yer alan ve bugün aramızda olmayan şair ve yazarlarımızı saygıyla anıyor, hayatta olanlara ise sağlık ve mutluluk diliyorum.”

Kanal 46 Haber Merkezi’ne nezaket ziyaretinde bulunan Arif Eren kendisi de aynı zamanda bir halk aşığı olarnak Karaozan mahlası ile bilinen yazarımız Eshabil Karademir ile bir süre kültür, sanat ve edebiyat üzerine hoşça bir sohbet yaptı.

Kanal 46 olarak; Ünlü şairimizi yeni kitabından dolayı kutluyor; başarılarının devamını diliyoruz.

ARİF EREN’İN ÖZGEÇMİŞİ:

20.11.1938'de Kahramanmaraş'ta doğdu. Erzurum Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü 'nü bitirdi(1963). Bursa Kız Öğretmen Lisesi, Bursa Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş Kız Meslek Lisesi, Ticaret Lisesi ve Eğitim Enstitüsü'nde Türkçe ve Edebiyat Öğretmenliği yaptı. Ocak 1993'de kendi isteğiyle emekli oldu.

İlk şiiri Konya'da Çağrı Dergisi'nde yer aldı. O tarihten sonra, Hisar, Varlık Yıllığı, Türk Edebiyatı, Milli Kültür, Defne, Elif, Ilgaz, Kültür ve Sanat, Dolunaay, Doğuş Edebiyatı, Palandöken, Seviye, Tepe Edebiyat, Çınar, Genç Kardelen, Hasat, Güneysu, Kırağı gibi çeşitli fikir ve sanat dergilerinde şiirleri yayımlandı..

• Bir Tebessüm Dergisi (2Haziran 2002) tarihli sayısını Arif Eren Özel Sayısı olarak çıkardı.

ESERLERİ

• Bu Kent Sende Kalsın (1965)
• Yurt Tesbihi(1975)2.Baskı(1977)
• Hayatı Huzura Ayarlamak(1985)
• Görkemli Denge(1996)
• Zaman Yerinde Durmaz(2006)

Eserleri ile ilgili olarak hazırlanan Lisans Tezleri:

• ARİF EREN
Hayatı-Sanatı- Eserleri
Hazırlayan: Hasan ÇAY
Tez Yöneticisi: Yar. Doç. Dr. Cengiz Alyılmaz
Atatürk Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyatı Anabilim Dalı
Erzurum- Haziran 2000

ARİF EREN'İN ŞİİRİNDE TASAVVUF
Hazırlayan: Ayşe İsmetoğlu
Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Asım Yapıcı
Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
Adana-2006

Not:"Şahsımıza gönderilmeyen lisans tezleri buraya alınmamıştır.

• 1996 yılında bir ulusal TV'de Arif Eren adına program düzenlendi ve bazı şiirleri klip yapılıp TV'de gösterildi.

• Arif EREN, 2005 yılında Antalya Şair, Ozan, Yazar ve Ressamlar Kültür Derneği (Anşoyad) tarafından 2. Şairler Buluşması'nda Yılın Akdeniz Büyük Şiir Ödülü'ne layık görüldü. (AJANS 46 -www.kanal46.com)