Türk-Japon dostluğunun miladı sayılan Ertuğrul firkateyninin Japon İmparatorunu ziyareti sonrasında fırtınalı bir havada sulara gömülmesi beyaz perdeye aktarılıyor..


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Bursa Uluyama Türk - Japon Kültür Derneği iş birliğiyle ‘Fuji Dağı’ndan Uludağ’a Japon Bahar Esintisi’ temasıyla gerçekleştirilen program, Japon kültürünü Bursa’ya taşıdı.
Üç gün boyunca keyifli anlara imzasını atan program kapsamında, ‘Kubudo ve Japon Disiplin Sanatları Gösterisi’ ve ünlü Japon yönetmen Mitsutoshi Tanaka’nın ünlü eseri ‘Rikyu’nun Yolunda’ ve ‘Tomurcuklar Açarken’ filmleri ile yönetmen Hayako Miyazaki’nin ‘Ruhların Kaçışı’ filminin gösterimi yapıldı.
Sushi yapımı atölyesi ve origami çalışmasının da yer aldığı faaliyetler Japon kültürünü yaşattı.
ERTUĞRUL FİRKATEYNİ FİLM OLUYOR
Öte yandan Türk-Japon dostluğunun miladı sayılan Ertuğrul firkateyninin Japon İmparatorunu ziyareti sonrasında fırtınalı bir havada sulara gömülmesi de beyaz perdeye aktarılıyor.
Konusunu bu trajik hikayeden alan ve Türk ve Japon ortak yapımı olarak çekimleri devam eden ‘Ertuğrul 1890’ adlı filmi ünlü yönetmen Mitsutoshi Tanaka çekiyor. Filmin bu yılın sonbaharında vizyona girmesi planlanıyor.
(İHA)