Kaymakam Çifci, inşaatı devam eden okullarda incelemelerde bulundu.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Andırın Kaymakamı Alper Çifci, ilçede inşaatı devam eden okullarda incelemelerde bulundu.


Çifci, Arıklar mahallesinde yapımına 2013'de başlanan 10 derslikli Karayolları Bakımevi Ortaokulu inşaatının 2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirtti.


İlçede eğitim öğretim alanında büyük adımlar atıldığını, devletin son yıllarda önemli ölçüde eğitim yatırımları yaptığını belirten Çifci, "Yapımına 2012'de başlanan 8 derslikli Altınyayla Ortaokulunun tamamlanarak eğitim öğretime başlamasının ardından, Arıklar Mahallesi'nde inşaatı devam eden 10 derslikli Karayolları Bakımevi Ortaokulu da tamamlanmak üzere. İnşallah 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete girecek" diye konuştu. 


16 derslikli İmam Hatip Lisesi’nin inşaatına da başlanıldığını ifade eden Çifci, Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu’nun bulunduğu alana yapılan söz konusu okulla birlikte, yine bu alana yapılacak olan 100 kişilik kız öğrenci yurdunun ihalesinin yapıldığını, 12 derslikli Merkez Tufanpaşa İlkokulu ve Akifiye Mahallesi'ne yapılacak olan 10 derslikli ortaokulunun ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.


Çifci, 2016 yılına kadar toplam 48 derslikli 4 okulun tamamlanarak eğitim öğretime başlayacağına işaret ederek "İlçemize kazandırılan bu eğitim yatırımları  ile birlikte öğrenciler daha güzel bir ortamda eğitim görecek" dedi. 


(AA)