Ekinözü Kardelenleri olarak adlandırılan ve geçtiğimiz aylarda yapılan bölge yarışmasında iki ödül birden alarak Ekinözü’ne haklı bir gurur yaşatan Ekinözü Kaymakamlığı Halk Oyunları Topluluğu bugün Kıbrıs’a gidiyor.

Ekinözü Kardelenleri olarak adlandırılan ve geçtiğimiz aylarda yapılan bölge yarışmasında iki ödül birden alarak Ekinözü’ne haklı bir gurur yaşatan Ekinözü Kaymakamlığı Halk Oyunları Topluluğu, 17–20 Haziran 2011 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek olan Türkiye Finalleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekinözü Kardelenleri 19 Mart 2011’de Hatay’da yapılan Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İl Gençlik Merkezleri Bölge Yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak 2 ödülle dönmüştü. Bir çok ilden gelen ekipler arasında 13-17 yaş arası geleneksel dalda “En İyi Kostüm Ödülü” yine 13-17 yaş arası düzenlemeli dalda “En İyi Sahne Ödülü” alan Ekinözü Kaymakamlığı Halk Oyunları Topluluğu, adına yarıştığı Kahramanmaraş İl Gençlik Merkezini ve ilçesini başarıyla temsil etti. Düzenlemeli Kategoride “En İyi Sahne” ödülüne layık görülen ekip haziran ayında KKTC’de yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

Ekinözü Yatlı Bölge İlköğretim Okulu, ve Ekinözü Çok Programlı Lisesi’nde okuyan öğrenciler, Kıbrıs’ta yapılacak yarışmada Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil edebilmek için şimdiden yoğun bir çalışma temposuna girdiler.

Öğretmenleri Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Türk Halk ve Türk Halk Oyunları Danışma Kurulu ve Jüri Üyesi-Halk Bilimi Araştırmacısı-Eğitmen Yusuf Gündoğdu,’un hazırladığı program çerçevesinde derslerini aksatmadan Kahramanmaraş yöresi halk oyunlarını öğreniyorlar. Öğrencilerinin çok yetenekli olduğunu belirten, Eğitmen Gündoğdu, “Halk oyunları çocukların tutkusu haline geldi” dedi.

Ekinözü Kardelenleri, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Türk Halk ve Türk Halk Oyunları Danışma Kurulu ve Jüri Üyesi-Halk Bilimi Araştırmacısı-Eğitmen Yusuf Gündoğdu, zor şartlar altında ve kısıtlı imkânlara rağmen yapılan 2 aylık çalışma ve kurslar neticesinde katıldığı İl Gençlik Merkezleri Hatay Bölge Yarışması’nda övgüye değer iki başarıya birden imza atmıştı.
Ekinözü Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise açıklamasında; “Öğrencilere Başarılar Diliyorum Umarım Öğrencilerimiz Kıbrıs’ tan Yüzleri Gülüp Gelir Bizleri ve İlçeyi Sevindirler” dedi.