Elbistan İMKB Fen Lisesi 2016 YGS'de Elbistan'ı uçurdu.


Elbistan İMKB Fen Lisesi, 2015 YGS'ye göre başarı grafiğini daha da artırdı. Hemen hemen tüm YGS türlerinde derece çıkaran okul öğretmenleri, öğrencileri ve velileri sonuçtan çok memnunlar. Konuyla ilgili Okul Müdürü Tayip Güneş ve Okul Aile Birliği Başkanı Osman Kılınç açıklamalarda  bulundular.


YGS hakkında Okul Aile Birliği Başkanı Osman Kılınç, okul idaresiyle yapmış oldukları değerlendirmede, 2015 YGS'ye göre başarı grafiğini daha da yukarıya çektiğini, her yıl olduğu gibi bu yılda bütün birincilikleri bünyesinde topladığını vurguladı. Kılınç, “YGS 1 (Matematik Ağırlıklı) puan türünde bir öğrencimizin ,Türkiye 2727.si ve bütün okullar arasında Elbistan birincisi olduğunu,YGS 2 puan türünde,Türkiye 3161.sinin, YGS 3 puan türünde,Türkiye 5683.sinin,YGS 4 puan türünde Türkiye 6376.sının ,YGS 5 puan türünde,Türkiye 4015.sinin,YGS 6 puan türünde Türkiye 2989.sunun Elbistan İMKB Fen Lisesi öğrencilerinden olması bizleri gururlandırdı” dedi.


Bütün puan türlerinde ilçe birincilerinin Elbistan İMKB Fen Lisesi öğrencilerinden oluştuğunu  ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı Kılınç, aynı zamanda, 133 öğrenciin girmiş olduğu 2016 YGS sınavında geçen yıla göre okul başarısını ortalama 50 puan civarında artırdığını ve kitlesel olarak da ilçe birinciliğini koruduğunu ifade etti.


Elbistan İMKB Fen Lisesi Müdürü Tayip Güneş ise, konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Okulumuz hem Elbistan'ın hem de bölgenin en önemli eğitim öğretim yuvasıdır. 2016 YGS sonuçları bizleri çok mutlu etti. Göreve geldiğimiz günden beri okulumuzun başarı düzeyini daha ileriye taşımanın gayreti içinde olduk.Türkiye 2727.' liği ve Elbistan birinciliği dışında da önemli bir kitlesel başarımız söz konusudur.İlk 10.000'de 4,ilk 20.000'de 9,30.000'de 15,40.000'de 25 ve 50.000'de 29 öğrencimiz bulunmaktadır.Bu vesileyle bu önemli başarıya imza atan idarecisinden öğretmenine,hizmetlisinden,mutfak personeline kadar herkese teşekkür ederim ayrıca güvenerek evlatlarını bize teslim eden ailelerimize de teşekkür ediyorum. Onların bu güvenlerini boşa çıkarmamanın gayreti içerisindeyiz.Bu başarıda asıl emeği geçen kıymetli öğrencilerimi kutluyorum. Onlar sayesinde hiçbir emeğin karşılıksız kalmayacağını görmüş olduk. Ve en önemlisi her yıl başarı grafiğimizi daha yukarıya taşıyan seçkin öğretmen kadromuza da en içten şükranlarımı arz etmekten ayrıca onur duymaktayım” dedi.