Kaymakam Akkoyun: "Afşin-Elbistan Linyitleri İlköğretim Okulunu yıkıp yerine 24 derslikli modern bir okul binası inşa edeceğiz"


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçede eğitim ve öğretimin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında Afşin-Elbistan Linyitleri İlköğretim Okulu'nun yıkılarak yerine 24 derslikli modern bir okul binası yapılacağını bildirdi.


Akkoyun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki eğitim kalitesinin Türkiye standartlarının üzerine çıkabilmesi için gayret ettiklerini, bu nedenle gerek sayısal gerekse sınav sonucu anlamında daha iyi yerlere gelinebilmesi adına okullarda bakım onarım çalışması başlattıklarını belirtti.


İhtiyaç duyulan yerlerde yeni derslikler ve okul yapılması anlamında da ciddi yatırımlar yapıldığının altını çizen Akkoyun, bu anlamda AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ve Vali Şükrü Kocatepe’nin büyük destekleri olduğunu belirti.


Akkoyun, şunları kaydetti:


"Okul eksikliklerinin giderilmesi noktasında en önemli konulardan biri Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü’ne ait lojmanların bulunduğu alandaki 10 derslikli ilköğretim okuluydu. Birkaç yıldır bu okulda derslik konusunda sıkıntı vardı. İlgili yerlerle yaptığımız yazılı görüşmelerden sonra geçen hafta Ankara’da Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürümüzle görüşmemiz oldu. Bu görüşmeye inşaat daire başkanı ve maden sahaları daire başkanını da davet edildi. Yeni okul yapımı konusunda ciddi görüşmeler yaptık. Daha sonra Kalkınma Bakanlığındaki yetkilileri ile görüştük. Afşin-Elbistan Linyitleri İlköğretim Okulunu yıkıp yerine 24 derslikli modern bir okul binası inşa edeceğiz."


Mevcut okulun ilçede eğitim sıralamasında çok iyi yerde olduğunu anımsatan Akkoyun, okulun öğrenci kapasitesinin arttırılması ve başarı oranının yükseltilmesinin Elbistan için önemli bir adım olduğunu belirtti.


 


(AA)