2008 yılında yapımına başlanan ancak, ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan Pınarbaşı Caddesi üzerindeki yurt binası, 16 Ocak 2012 tarihinde yapılan ikmal ihalesinin ardından tamamlandı.


İç düzenlemesi de yapılan bina, kız yurdu olarak önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.


Kızılcaoba Mahallesi Pınarbaşı Caddesi üzerinde bulunan 7 dönümlük arsa içerisine yapımı tamamlanan orta öğretim kız öğrenci yurdunda, 104 kız öğrenci barınacak.


Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, yurt binasının tamamlandığını ve tüm müştemilatının temin edildiğini belirterek, birkaç gün içerisinde yurt binasında öğrencilerin kalmaya başlayacaklarını kaydetti.


Yurt binasının birkaç küçük eksiğinin kaldığını ve gereken malzemelerin gönderildiğini anleten Çelik, binanın Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne bağlı olarak kız öğrencilere tahsis edildiğini söyledi.


Yurt binasında, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden 60, diğer liselerden ise 44 öğrencinin kalacağını ifade eden Çelik, şunları söyledi:


“Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait iken, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen 7 dönümlük arsa üzerine inşa edilen yurt binasını daha önce ziyaret eden Kahramanmaraş Valisi sayın Şükrü Kocatepe, binanın en kısa zamanda tamamlanması için gereken çalışmaların yapılmasını emretmiş ve daha sonra ikmal ihalesi gerçekleştirilmişti. Şuanda yurt binamız tamamlandı ve öğrencilerin kalabilmesi için her türlü eşyanın alımı yapıldı. Binanın kaloriferleri yakıldı ve birkaç gün içerisinde öğrencilerimiz yurt binasında kalmaya başlayacaklar. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne tahsis edilen yurt binamızda bu okulumuzdan 60, diğer okullardan ise 44 öğrenci olmak üzere toplam 104 kız öğrencimiz kalacak. Öğrencilerimiz her türlü ihtiyaçlarını yurt binasında karşılayabilecekler. Öğrencilerimize sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri verilecek.”


Yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan yurt binasında, öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda kalabilmeleri için gereken her türlü ayrıntı yer alıyor. İHA