Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde evinde eğitim gören engelli Mehmet Erüstün, karne sevincini Milli Eğitim Müdürü ile yaşadı.


Afşin ilçesinde evinde eğitim gören engelli Mehmet Erüstün, karnesini Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat'ın elinden aldı.


Doğuştan fiziksel engelli olan ve 2 yıldır evinde eğitim gören Erüstün, karne heyecanını evinde yaşadı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat ve sınıf öğretmeni Ömer Tekeli, Erüstün'ü evinde ziyaret ederek karnesini verdi.


Fırat, burada yaptığı konuşmada, eğitimin her yerde ve her alanda verilebileceğini belirterek, ''Eğitimciler olarak öğrencilerimize en iyi ve en kaliteli hizmeti vermemiz gerekiyor ve bunun için çalışıyoruz. Evde eğitim gören öğrencimiz Mehmet Erüstün'ü ziyaret ederek karnesini verdik. Gerçekten Mehmet'in azmi ve çabası bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Öğrencimizin de sevinci gözlerinden okunuyor'' diye konuştu.


Erüstün'ün öğretmeni Ömer Tekeli ise öğrencisinin elleri ve ayaklarını kullanamadığını ifade ederek, ''Müfredata uygun programlarımızı uyguluyoruz. Kendisi gerçekten çok zeki ve çalışkan. Görsel olarak anlattığımız konuları hızlı bir şekilde kavrıyor. Ben inanıyorum ki Mehmet üniversiteyi de okuyacak'' dedi.


Karnesini alan Erüstün ise duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çok çalışarak doktor olmak istediğini söyledi. (AA)