Muğla'nın Marmaris ilçesinde, belediye meclisince Kenan Evren Bulvarı'nın adının Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirilmesine karar verildi.

Marmaris Belediyesinin iki gün önce yapılan Aralık ayı olağan meclis toplantısında Meclis üyelerinin görüş bildirmesinin ardından, yapılan oylamada Ak Parti'li 4 meclis üyesinin “hayır” oyuna karşılık CHP'li 11 meclis üyesinin “evet” oyuyla, bulvarın isminin değiştirilmesine karar verildi. Bu gelişme üzerine Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, yıllarca Marmaris'in Armutalan beldesinde yaşayan eski cumhurbaşkanı Kenan Evren'e üzülüp üzülmediğini sordu.

İşte Yavuz Donat'ın sorusu ve Kenan Evren'in cevabı:

- Marmaris'te, sizin eski eve (Armutalan'a) giden yolun adı değişti... Adınızı taşıyan tabela indirildi... Üzüldünüz mü?

"Yooo" diye güldü:

- Oraya ismimi ben koymadım ki... Kimseye "benim ismimi koyun" demedim ki... Yarın başkası gelir, yine değiştirir.

NE, NASIL OLMUŞTU?

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, belediye meclisince Kenan Evren Bulvarı'nın adının Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirilmesine karar verildi.

Marmaris Belediyesinin Aralık ayı olağan meclis toplantısı, belediye salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısının 6. gündem maddesi olarak, ilçede uzun yıllar yaşayan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ismini taşıyan Siteler Mahallesi'ndeki bulvarın adının değiştirilmesi önerisi görüşüldü.

Bulvarın isminin değiştirilmesi önerisinin, belediye fen işleri müdürlüğünce sunulduğuna işaret eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, konunun kamuoyundan gelen talepler üzerine gündeme alındığını söyledi.

İsim değişikliğinin yapılması yönündeki talepleri desteklediğini ifade eden Başkan Acar, “Ülkemizde farklı düşüncelerin oluştuğu Kenan Evren isminin ilçemizdeki bulvardan kaldırılmasının, çoğunluğun kabul etmesi durumunda gerçekleştirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun isminin de değiştirilerek, okulun arazisini cüzi rakamlarla kamuya terk eden kişilerin adlarının verilmesi gerekiyor” dedi.

İsim değişikliğine karşı çıkan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sahir Ökten ise konunun ideolojik olduğunu iddia ederek, şunları söyledi:

“Bu gerginlik oluşturacak bir konu olarak görünüyor. Kenan Evren, ilçemizin Armutalan beldesinde 1989 yılından sonra burada yaşadı ve 2 yıl önce de ayrıldı. Burada bulunduğu sürede en az iki okul kazandırdı ve zamanını hep eğitim çalışmalarına harcadı. Marmaris'te yaşamasının getirdiği bir katma değer vardı. Bu şehirde altyapı problemi yoksa, bunda birinci derecede Sayın Evren'in katkısı oldu. Marmaris yaşayanlarının bir vefa borcu olduğunu düşündüğüm için isim değişikliğini kabul etmiyoruz.”

AK Parti Meclis Üyesi Hasan Gökmen ise değişiklik talebinin referanduma sunularak, halkın isteğine göre karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Meclis üyelerinin görüş bildirmesinin ardından, yapılan oylamada AK Parti'li 4 meclis üyesinin “hayır” oyuna karşılık CHP'li 11 meclis üyesinin “evet” oyuyla, bulvarın isminin değiştirilmesine karar verildi.

Bu arada, bulvarın bir kısmı sınırları içerisinde yer alan Armutalan beldesinin belediye meclis toplantısında da Kenan Evren Bulvarı'nın isminin değiştirilmesi kararının oy çokluğuyla alındığı bildirildi.

Emekli olduktan sonra Marmaris'e yerleşen Evren, ilçede uzun yıllar yaşadıktan sonra 2 yıl önce sağlık sorunları nedeniyle İzmir'e taşınmıştı. İlçede, Evren'in ismini taşıyan bir bulvarın yanı sıra bir cadde ve iki de ilköğretim okulu bulunuyor. (Hürriyet)