Kahramanmaraş Devlet Tiyatroları Sahnesi Aralık ayında da birbirinden değerli oyunlarla seyirciyle buluşmaya devam ediyor.


Farklı dünyaları sahneye taşıyan tiyatro eserlerinin ilginç konuları seyirciyi sahneye çekiyor.


Bağdat Hatun: "Kısa bir süre önce kaybettiğimiz, Türk Tiyatrosu'nun usta oyun yazarı Güngör Dilmen tarafından kaleme alınan oyun, bir başyapıt niteliği taşımaktadır. İlhanlı Devleti döneminde geçen tarihsel oyunda Bağdat Hatun'un, İlhanlı Ecesi olmak uğruna kocasından, babası ve kardeşlerinden, doğmamış bebeğinden vazgeçmesi ve türlü entrikalarla devlet yönetimini ele geçirişi anlatılmaktadır."


Bildirim: İnsanın kendi yarattığı dünyaya tutsak düşüşünün anlatıldığı oyunda, bu durumdan insanın kendisinin sorumlu olduğu vurgulanmaktadır.


Ruhlar Gelirse: Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT)'nin sahnelediği "Ruhlar Gelirse" adlı oyun Aralık ayının 3. haftasında izleyici ile buluşuyor.Ünlü bir yazarın gözlem yapmak için evine davet ettiği medyumun, yanlışlıkla eski karısının ruhunu çağırmasının hikaye edildiği oyunda, yaşanan bazı komik olaylar ile kadın ve erkek ilişkileri anlatıldı.Noel Coward'ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini Ali Meriç yaptığı 2 perdelik eserin oyununda, Süheyla Çöllü, Senem Şahin, Sedat Mayadağ, Gerçek Sağlar,Gül Tunççekiç, Selim Türkışık ve Ebru Zeliha Sırkıntı rol aldı.


Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler: Oyunda, kadın - erkek ilişkisi tüm yönleriyle anlatılmıştır. Evli çiftlerin evliliklerindeki ihmaller, sıkıntılar, alışkanlıklar, eksiklikler fark edilmezlik, değişkenlik, cimrilik, üşengeçlik, olumlu olumsuz durumlar, mutluluk ve mutsuzlukları açık biçimde masaya yatırılmıştır. Sorgulanıp yüzleşilir. Oyun içinde oyunla gelişir. Tehlikeli çözüm yollarının sevgiyle aşılacağının anlatıldığı, kurgusu sağlam, psikolojik derinliği de olan, dinamik, şaşırtıcı aynı zamanda gülümseten de bir oyundur.



 









































ARALIK



KAHRAMANMARAŞ NECİP FAZIL DT SAHNESİ



05.12.2012Çarşamba Saat: 20:00


 



Bağdat Hatun (İzmir DT)



05.12.2012Perşembe  Saat: 20:00


 



Bağdat Hatun (İzmir DT)



12.12.2012Çarşamba Saat: 20:00


 



Bildirim (Van DT)



13.12.2012Perşembe  Saat: 20:00


 



Bildirim (Van DT)



19.12.2012Çarşamba Saat: 20:00


 



Ruhlar Gelirse (ANTALYA DT)



20.12.2012Perşembe  Saat: 20:00



Ruhlar Gelirse (ANTALYA DT)



26.12.2012Çarşamba Saat: 20:00



Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler (BURSADT)



27.12.2012Perşembe  Saat: 20:00



Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler (BURSADT)