Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ ) Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, bir öğrenci tarafından derste Atatürk fotoğraflarına 'put' dediği iddia edilen Prof. Dr. Ahmet Eyicil hakkında rektörlük olarak idari inceleme başlatarak savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

Rektör Baytorun, kentte yayın yapan Aksu Televizyonu'nda geçen Salı akşamı yayımlanan ve Fevzi Kaya'nın sunduğu 'Kent Penceresi' isimli programda öğrencilerin üniversiteyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Programa katılan Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerden Arif Ekerdikler, Baytorun'a, şunları söyledi: "Tarihte bölüm hocası. Üstelik geçmiş yıllarda Atatürk Bölüm Başkanlığı yapmış bir hoca. Ki bu hocanın kim olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Sınıfa girip ders esnasında bazı fotoğraflara 'bu puttur bunların kaldırılması gerekir' diyorsa bu kişisel özgürlük sınırlarını aşıyor mu aşmıyor mu? Şeklinde bir soru yöneltti. Bunun üzerine Rektör Baytorun, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e bu ismi kullanıyorsa ben buradan söz veriyorum, bu konunun takipçisi olacağım.”

Baytorun, soru yönelten öğrenciye öğretim görevlisinin Atatürk'ü mü kastettiğini sorması üzerine öğrenci "Açıkça söylüyorum, Atatürk'e put diyor" dedi. Baytorun, "Bu öğretim üyesi sınıfa girip bu şekilde ifade kullanıyorsa ve ben de buna cevaz veriyorsam bu makamda kalmamalıyım. Bizim bu konuda düşüncelerimiz açıktır. Atatürk ilke ve düşüncelerinden ödün vermeyiz. Ama ben bunu burada ihbar kabul ediyorum, yarın idari soruşturmanın yanı sıra savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Program çıkışında kastedilen öğretim üyesinin Prof. Dr. Ahmet Eyicil olduğunu öğrenen Rektör Baytorun, geçen haftanın son mesai gününde Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na rektörlük adına 'Atatürk'ün manevi şahsiyetine tahkir' suçundan kamu davası açılması ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Ayrıca rektörlük olarak konuyla ilgili idari inceleme başlattıklarını belirten Rektör Baytorun, soruşturma açılması için de Fen-Edebiyat Fakültesi’ne yazı gönderdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Eyicil ise; "Bu işin altı astarı yok. Eğer bir suçlama varsa ispatı gerekir. Suç duyurusuyla ilgili bana herhangi bir bilgi gelmedi. Sadece Sayın Rektör beni aradı 'Öğrenci sizin isminizi söyledi' dedi. Ben de cevap vermedim, çünkü hassas bir konu. Eğer endişeleri varsa tabii ki suç duyurusunda bulunabilirler. Benim 3 kitabım, binlerce makalem var. Bir şeyler arayacaklarsa buralarda arasınlar" dedi.

Olayı komplo olarak değerlendirdiğini söyleyen Eyicil; "Ama sonunda mahcup olacaklarını da biliyorum. Ayrıca ismi geçen öğrencinin derslerine girmem. Kendisi coğrafya bölümünde ve ben tarih bölümünde derslere giriyorum. Ben kendisini tanımam, kendisi beni tanımaz. Ayrıca öğrenciyle ilgili soruşturma yapılmasını istedim" dedi. (Ajanslar - Ajans 46 - www.kanal46.com)