Kahramanmaraş kent merkezindeki okul ve derslik sorununu çözmek amacıyla 10 yıl vadeli ve faizi ile birlikte 60 milyon lirayı bulabilecek 38 milyon liralık kredi almayı kamuoyu gündemine getiren İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Ramazan Okumuş’un projesi çark etti.

Bugün Meclis Başkan Vekili Ahmet Göçer’in başkanlığında toplanan İGM, daha once gündeme alınan kaynak arayışı kararını geri çekti.

06 Kasım 2009 Cuma günü saat 10.00’da haftalık son oturumunu Başkan vekili Ahmet Göçer Başkanlığında yapan kahramanmaraş İl Genel Meclisi gündemindeki maddeleri görüştü.

Bilindiği gibi Ağustos ayında İGM’de görüşülen 38 milyon liralık kredi kullanımı ile ilgili bir karar alınmıştı.

10 yıl süreli ve yaklaşık 60 trilyona ulaşacak olan bu kredi ödemesi İl Özel İdaresinin yatırım ve planlarını alt üst edeceği gerekçesiyle Valilik bu projeye sıcak bakmamıştı.

Bugün yapılan toplantıda, Valilikçe Havale edilen evrakların görüşülmesi sırasında ilk olarak “İlimiz ilköğretim derslik ve ek derslik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ihtiyaç duyulan ek ödeneğin borçlanma yoluyla temin edilmesi. İl Genel meclisinde görüşülerek karara bağlanması ön görülmüş olup, ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 06.08.2009 tarih ve 2237 sayılı yazılarında kaynak ihtiyacı ile ilgili farklı bir kaynak arayışı çalışmaları yapılacağı belirtildiğinden borçlanma ile ilgili teklif yazısının kaldırılması” talep edildi.

İl Genel meclis üyeleri bu yazı üzerine borçlanma kararının kaldırılması yönünde oy kullanarak borçlanmaya son noktayı koydular.

Böylece; başta Kanal 46 olmak üzere basın-yayın organlarının konuyu gündemde tutmaları ve İGM üyeleri ile kamuoyunun sıcak bakmaması üzerine kredi olayı gündemden geri çekilmiş oldu.
(Kaynak: Maraş Gündem - AJANS 46 - www.kanal46.com)