Kahramanmaraş'ta milattan sonra 300-400 yıllarına ait olduğu belirtilen Germencia Antik Kenti'nde bulunduğu alanda doğalgaz çalışmaları için izin verildiği bildirildi.

Kahramanmaraş Valiliği'nin Germencia Antik Kenti'nde bulunan mahallelerin 3. derece sit alanı için Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan talep ettiği onay, kurul tarafından olumlu yanıt verildi.

Kararın ardından Dulkadiroğlu, Bağlarbaşı, Namık Kemal ve Şeyhadil Mahallelerini içine alan 4 mahallede doğalgaz çalışmaları yapılabilecek.

Vali Şükrü Kocatepe, yaptığı açıklamada, alınan kararın vatandaşın alt yapı hizmetlerinden mahrum kalmaması adına önemli olduğunu söyledi.

Tarihi mirası korumanın önemine dikkati çeken Kocatepe, "Germanicia Kahramanmaraş'ın çok önemli tarihi ve kültürel miraslarından birisi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca Germanicia Antik Kenti taban mozaiklerini koruma, kurtarma, tanıtma, teşhir ve tanzim yaparak turizme kazandırma çalışmalarımız devam etmektedir. Tarihi ve kültürel değerleri koruma çalışmalarının yanı sıra Germenicia Antik Kenti üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın da günümüz altyapı hizmetlerinden mahrum kalmaması için gerekli hassasiyet gösterilmektedir" dedi.

Kocatepe, ayrıca doğalgaz boru hattı döşemelerinin Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) uzmanlarının denetiminde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Germanicia Antik Kenti 4 mahalle üzerine kurulu olduğu için Adana Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından 2010 yılı başında 3. derece Arkeolojik SİT alanı olarak tescil edilmişti. (Haberler)