Kahramanmaraş'ta hayırsever Melek İpek, geçtiğimiz yıl yaptırdığı okulun dersliklerine bilgisayar ve projeksiyon cihazı kurdururdu.



KAHRAMANMARAŞ (AA) - Hayırsever Melek İpek, geçtiğimiz yıl yaptırdığı okulun dersliklerine bilgisayar ve projeksiyon cihazı kurdururdu


Vali Şükrü Kocatepe, Melek İpek İlkokulu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, iş kadını Melek İpek geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanarak eğitim öğretime açılan 13 derslikli ilkokulun tüm desliklerine bilgisayar ve projeksiyon seti yaptırıldığını söyledi.


Eğitime katkılarından dolayı İpek ve ailesine teşekkür eden Kocatepe, bu durumun diğer iş adamlarına da örnek olacağını kaydetti.


Mevcut okulda sınıfların 30 kişilik olduğunu ifade eden Kocatepe, Osmanbey mahallesinde yeni bir okul yapımı için ihaleye çıktıklarını belirterek, oradaki okulun hizmete girmesiyle birlikte bölgede eğitimin büyük ölçüde rahatlayacağını aktardı.


Sınıf mevcutlarının ideal ölçülerde olmasının eğitim için önemli olduğunu vurgulayan Kocatepe,"Şu anda mavcutların ideal ölçülere gelmiş durumda bazı bölgelerimizde sıkışımalar var onuda inşallah en kısa zamanda çözeceğiz" dedi.


Okul inşaatlarında inceleme


Kocatepe, ziyaretinin ardından tamamlanma aşmamasındaki Aksu Anadolu Lisesi inşaatını da gezerek yetkilierden bilgi aldı.


Haydarbey Mahallesindeki 32 dersilikli Anadolu Lisesi inşaatı hızla devam ettiğini dile getiren Kocatepe, şunları kaydetti: "Bakanlık bütçesinden yapılan 24 derslikli Aksu Anadolu Lisesi'nin Ekim ayı içerisinde tamamlanarak devir teslimi yapılacak. En kısa zamanda il merkezde bulunan okullarımızdan birisinin buraya nakledeceğiz. Orada boşalan binamızı ise bölgede bulunan diğer okullardaki fazla yükü alarak değerlendireceğiz."