Doğa fotoğrafçısı Arif Avize, tarafından hazırlanan 'Her Aile Bir Çiçektir' fotoğraf sergisi açıldı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraşlı doğa fotoğrafçısı Arif Avize, tarafından hazırlanan 'Her Aile Bir Çiçektir' fotoğraf sergisi düzenlenen törenle bir alış veriş merkezinde açıldı.


Törene katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kentin dağlarının Türkiye'nin en güzel bitki örtüsüne sahip olduğunu belirtti.


Güvenç, Avize'nin 'Her aile bir çiçektir' fotoğraf sergisiyle aileyi çok iyi anlattığına dikkati çekerek şunları kaydetti:


"Çekilen fotoğrafları tek tek incelediğimizde bir ailedeki hüznü, sevinci, beraberliği ve dokunuşu görüyoruz. Resmen bir aileyi çiçeklerle ifade etmiş. Sanatçımız burada sadece aileyi anlatmakla kalmamış, Kahramanmaraş'ın güzel bitki örtüsünü tüm dünyaya tanıtma noktasında güzel bir sonuç ortaya çıkarmış. Kahramanmaraş'taki bu çiçekleri dünyanın başka yerinde görme imkanımız yok. Sanatçı arkadaşımızı tebrik ediyorum"


Avize ise açılan bu sergide aile temasını işlemeye çalıştıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:


"Dağlarında bulanan çiçekleri ve diğer doğa fotoğraflarını çekerken farklı duygular yaşadık, Çiçeklerde bir aile yapısı olduğunu gördük, ailenin coşkusunu ve yaşam mücadelesi gözlemledik. Bu bize aileyi anlatma noktasında ilham kaynağı oldu. 'Her aile bir çiçektir' adı altında Kahramanmaraş'ın doğa ve yabani çiçeklerinden oluşan bir sergi açtık. Umarım Kahramanmaraş'ın kültürel hayatına katkıda bulunuruz. Çiçekler, sevgi taşır, her çiçekte bir sevgi vardır. Herkes çiçeklere sevgiyle bakar. Ailenin temelinde de sevgi, bağlılık vardır. Buradaki sergilenen fotoğraflardaki çiçeklerde bunu gözlemliyoruz."


Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.


(AA)