Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği’nden yapılan davette, Konferansa Alparslan Kuytul Hoca’nın konuşmacı olarak katılacağı ve 12 Ocak 2014 Pazar günü yapılacağı belirtildi.


Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği ‘nden konferansla ilgili yapılan açıklamada;
“İslam toplumları kendi kültür ve medeniyetinden gittikçe uzaklaşmakta; daha da kötüsü batıyı ve batılı taklit eder bir hale gelmektedir. Kendi öz medeniyetinden tiksinen ve batıya imrenen insanımız tam bir buhran toplumuna dönüşmüştür. Ahlaksızlıklar artmakta, içki, uyuşturucu bağımlılığı ve fuhuş gittikçe yayılmakta cinayet şebekeleri cadde ve sokaklarda ölüm kusmaktadır. İnsan kulluğunu ve yaratılış gayesini unutup dünya nimetlerine önem verip uhrevi değerlere gereken değeri vermeyerek peygamberi bir hayat yaşamaktan mahrum kalmaktadır. Toplumun bu durumundan rahatsız olmayan hemen hemen yok gibidir. Ama kurtuluş çaresini yanlış yerde arayan insanımız her defasında bir kez daha hayal kırıklığına uğramaktadır.
Oysa alemlerin rabbi olan Allah gönderdiği kitabıyla ve peygamberiyle insanlığı bu elim durumdan kurtararak onları yüceltmeyi amaçlamaktadır. Bu yücelme ise ancak Hz.Peygamber’e layık bir ümmet olunduğu taktirde gerçekleşebilir. İnsana ve insan fıtratına uygun olan islam medeniyetinde kula kulluk sona erecek, insanlar arasında adalet ve kardeşlik tesis edilecektir.
İşte bu gayeyle Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği olarak 12 Ocak 2014 Pazar günü akşamı saat:18.30’da Batıpark Kapalı Spor salonunda “HZ.PEYGAMBERLE GELEN RAHMET” konulu bir konferans düzenleyeceğiz. Alparslan KUYTUL hocaefendi’nin konuşmacı olarak katılacağı programımızda Kuran tilaveti, şiir dinletisi, ilahi ve marşlarıyla Grup Furkan da yer alacaktır.
Bayanlara da yer ayrılmış olan programımıza giriş ücretsizdir. Bu vesileyle tüm halkımızı programımıza davet ediyoruz.” Denildi.