İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Elbistan Temsilcisi Memet Temur ve yönetimi, Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici’yi makamında ziyaret etti.


Memet Temur, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Oda ve üniversite birlikteliğinde Elbistan ve yöremiz için nasıl bir fayda sağlayabilir, yapılaşmaların detayları hakkında görüştük hocamızla. Gelecekte bir seminer, konferans, panel şeklinde bir sunum yapmayı düşünüyoruz. Bunları görüşmeye geldik, hocamız da sağ olsun bizi kabul ettiler. İnşallah ileride çalışma yapacağız yöremizle ilgili, depremsellikle ilgili, yapıların durumuyla, kentleşmeyle, kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapacağız” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç. Dr. Hanifi Binici ise, “Sayın başkanımız ve ekibi sağ olsunlar nazik bir ziyarette bulundular. Amaç, ilçemizin, çevremizin inşaat mühendisliği açısından yapılan faaliyetlerinin bir şekilde gözden geçirilmesi. Bu bağlamda yüksek okul, üniversitelerin, kurumların, odaların işbirliğinin sağlanması önemli. Sayın başkanımıza her halükarda destek olacağız. Laboratuar imkanları da dahil olmak üzere elimizdeki her türlü imkanları kullanacağız. Üniversiteler aynı zamanda bilim üretir ve ürettikleri bilimi halkla paylaşırlar. Bu bağlamda hem yaptığımız çalışmaları kendileriyle paylaşacağız hem de olası mesleki bilgilerimizi, yapıların depremselliği ve depreme karşı güvenliği, bölgemizin depremselliğini belirli bir plan içerisinde bir eğitim programı şeklinde yürütmek istiyoruz. Programlarda belki zaman zaman Kahramanmaraş Sürçtü İmam Üniversitesi’nden de destek alacağımız öğretim üyelerimiz olacaktır. Artık yavaş yavaş yerel yönetimler, merkezi yönetimler ve sivil toplum kuruluşları üniversitelerle işbirliği imkanı arıyorlar. Bu da aslında ülkemiz için sevindirici bir durum. Belli ki ortak aklın daha iyi bir sonuca varacağı kanaatine varılmış. Böylece biz de ortak akla güveniyor ve ortak akılla iş yapmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi. İHA