Kayseri'de, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından yaptırılan, ancak inşaatına iki yıl ara verilen ilköğretim okulunun yapımına yeniden başlandı. İMKB'nin Kahramanmaraş kent merkezindeki Doğukent bölgesinde yaptırmaya başladığı okul inşaatı da yarım bir şekilde duruyor.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Kuzu, 2005 yılında temeli atılan ve yaşanan bazı sorunlar nedeniyle tamamlanamayan İldem İMKB İlköğretim Okulu'nda yeniden inşaat çalışmalarının başladığını açıkladı.

Yusuf Kuzu, yaşanan olaylar nedeniyle 2 yıldır inşaat çalışmalarının yapılamadığı okulun, yeniden başlayan inşaat çalışmasıyla kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Kuzu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın, okulun tamamlanması için yaptığı ihaleyi Kayserili bir firma kazandığını öğrendik. Hemen okuldaki inşaat çalışmalarına başlayan firma yetkilileri, belirtilen günden daha kısa sürede okulu tamamlayarak teslim edeceklerini söylediler. Kasım ayı gibi inşaat çalışması ve çevre düzenlemesi teslim edilecek olan okulu, 2008-2009 eğitim yılının 2. döneminde de hizmet vermeye başlayacaktır" dedi.

Kuzu, İldem bölgesinin nüfus yoğunluğuna bağlı olarak acil ikinci bir ilköğretim okuluna ihtiyaç duyduğunu hatırlattı.

MÜTEAHHİT FİRMALAR MAHKEMELİK OLMUŞTU

İMKB, Ulusal Eğitime Katkı Projesi çerçevesinde, Kayseri, Elbistan ve Kahramanmaraş'ta okul yaptırmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, İMKB'nin sağlayacağı finansmanla bu okulların yapım işi için 2005 yılında ihale yaptı. İhaleyi alan firma, okulların kaba inşaatlarını tamamladığında, müteahhit firmalar arasında açılan dava nedeniyle inşaat çalışmaları durduruldu. Daha sonra mahkeme, ihaleyi alan firmanın işlerini iptal etti. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı bu firmanın alacaklarının tamamını ödedi.

Geçen yıl Ağustos ayında okul inşaatlarının tamamlanması için ihaleye çıkan Bakanlık, fiyatları yüksek bulması nedeniyle ihaleyi erteledi. 2 yıl inşaat halinde kalan okul, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yaptığı ikmal ihalesinden sonra inşaatlarına yeniden başlandı. Kaba inşaatı ve çatı kısmı tamamlanan İldem İMKB İlköğretim Okulu'nun iç kısmında ve dış cephesinde kalan çalışmaları ise ihaleyi alan firma tamamlayacak. (Ajanslar - www.kanal46.com)