Kahramanmaraşlı iş adamı Ali Galip Çalık kente yaptırdığı 4 okuldan sonra şimdi 5. okulu yaptırıyor. Çalık’ın yaptırdığı 16 derslikli Aysel Çalık Lisesi inşaatındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile inşaat alanını gezerek Çalık’tan okul hakkında bilgiler aldı.

İş adamı Ali Galip Çalık Kahramanmaraş’a 5. okulu yaptırdığını ve çok mutlu olduğunu, yaptıkları sanayi yatırımlardan çok bu okullarla gurur duyduğunu söyledi. Çalık, İstihdamda Kahramanmaraş’ın Türkiye’de 32. sırada olduklarını belirtti.

TBMM tarafından kendisine üstün hizmet ödülü verildiğini söyleyen Çalık, bunun mutluluk verici bir olay olduğunu söyledi. Çalık, “Bunlar gurur verici şeyler. Ama elbette ki eğitime yapılan yatırım her şeyden daha önemli. Yarın bu okullardan mezun olacak yavrularımız, öğretmen, doktor, mühendis olarak ülkemize hizmet edecek” ifadelerini kullandı. 16 derslikli Aysel Çalık Lisesinin yılsonuna kadar eğitim öğretime hazır olacağının müjdesini veren iş adamı Çalık, nefesinin yettiği yere kadar okul yaptıracağını da sözlerine ekledi.

Okulu ziyaret eden Vali Tanılır ise Ali Galip Çalık’a eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Eğitim alanında atılan her yeni adımın kendilerine mutluluk verdiğini söyleyen Vali Tanılır, şunları kaydetti:

“Daha önce 2007 yılında Sayın Başbakanımızın Kahramanmaraş’a teşriflerinde kendisine okul yaptırma sözü veren 12 iş adamından birisi de Sayın Ali Galip Çalık. Şimdi bu sözü yerine getiriyor. Geçmiş yıllarda bu okullara muhtelif nedenlerle başlanılamamıştı. Bu sene iş adamlarımızla Nisan ayı içinde yaptığımız bir toplantıda, iş adamlarımız okullara Haziran ayı içersinde başlama sözü vermişlerdi. Okul inşaatına başlayan Ali Galip Bey üç ay içerisinde bitireceğini ifade etmişti, şimdi bu sürate bakılırsa üç ayı da bulmayacak bir ayda bitecek. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında Eylül ayında bu okulun açılışını yapacağız. Bu okula Ali Galip Beyin eşi Aysel Çalık Hanımefendinin ismi verilecek. Ben Ali Galip Çalık Beye ve Aysel Çalık Hanımefendiye bu vesile ile şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah bu örnek hizmet diğer hayırseverlerinde hızlandırmasına vesile olur. Bu okulumuzla birlikte kent merkezindeki derslik sıkıntımızda önemli bir azalma olacak. Bu güzel yatırımın tüm işadamlarımıza örnek olmasını diliyor, kendilerine teşekkür ediyorum."

İstihdam konusuna da değinen Vali Tanılır, yakın zamanda Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TOBB ile birlikte imzalanan “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi”nin işsizliği önleme konusunda büyük bir adım olduğunu söyledi.

Proje ile 81 ilde faaliyet gösteren teknik ve endüstri meslek liseleri arasından İŞKUR ile birlikte tespit edilen okulların araç-gereç ve teknolojik alt yapısının güçlendirilerek, yılda en az 200 bin kişiye kurs verilerek kalifiye eleman yetiştirileceğini ve bu yetişen elemanların yetişmiş oldukları iş sahalarında iş sahibi olacaklarını söyledi.

Geçen yıl krize rağmen Kahramanmaraş’ta ihracatın artması da son derece önemli bir gösterge olduğunu söyleyen Vali Tanılır, Ticaret Sanayi Odası'yla birlikte Türkoğlu’nda bir ihtisas serbest bölgesi kurulması ile ilgili bir girişim başlatıldığını sözlerine ekledii. (Kaynak: Valilik - www.kanal46.com)