Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü “Benim Geleceğim Projesi” kapsamında Çankırı Korgun İlkokulu ve Tokat Çiftlik İlkokulu öğrencileriyle buluştu.


Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü, 2014 yılından bu yana sürdürdüğü “Benim Geleceğim Projesi” kapsamında Çankırı Korgun İlkokulu ve Tokat Çiftlikköy’deki Çiftlik İlkokulu öğrencileriyle buluştu.
Kulüp gönüllüleri ilk önce, Çankırı Korgun İlkokulu’nda 272 öğrenciyle birlikte farklı dallarda atölye çalışmaları yaptı.
Çocuklar, tiyatro, işaret dili, ahşap boyama, puzzle, uçurtma, parmak kukla, kumaş boyama, kule yarışı gibi atölye çalışmalarıyla dolu dolu bir programın tadını çıkardı.
Korgun Belediye Başkanı’ndan Jandarma Komutanı’na, okul öğretmenlerinden idarecilerine herkesin misafirperverlikleriyle rahat bir ortamda çalışma fırsatı bulan çocuklar ve gönüllüler, projenin ilk etabını mutlulukla tamamladı.
Çankırı’nın ardından Tokat Çiftlikköy’deki Çiftlik İlkokulu’na hareket eden Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü, okulu yeniden düzenlemek için kolları sıvadı.
Kulüp üyeleri ilkokul ve anasınıflarının boyasını, elektrik tesisatını, bilgisayarlarını, kütüphanelerini, sıralarını, kısaca okulun hemen hemen her yerini baştan aşağıya yeniledi.
Okulun tamamen değişen çehresi gerek köy halkı gerek öğrenci ve öğretmenler tarafından sevinçle karşılandı.
Tokat Pazar Kaymakamı’nın da yakından izlediği çalışmalar iki gün boyunca devam etti.
Gönüllüler, düzenleme tamamlandıktan sonra, köydeki şehit evini de ziyaret ederek projenin 5.
etabını bitirmiş oldu.

(İHA)