Aktif çalışmaları ve etkinlikleri ile dikkat çeken Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği, son günlerde yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Kahramanmaraş’ın 12 Şubat Kurtuluş Bayramı törenlerine katılmak üzere kente gelen TBMM eski başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Kahramanmaraş milletvekillerinden Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil ve Fatih Arıkan Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Burada konuşan Arınç, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda ismi geçen veya geçmeyen çok sayıda kahramanın bulunduğunu ve bunlar arında özellikle Aslanbey’in ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği başkanı Aytural Eğerci, Bülent Arınç ve milletvekillerinin ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Eğerci, Kahramanmaraş merkezde 3 bin üzerinden Çerkez ailenin bulunduğunu ve 12 bine yakın kişinin Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde ikamet ettiğini belirtti.

Eğerci, dernek binasında birlik ve beraberlik çatısı altında faaliyetlerini sürdürdüklerini, derneğin inşaatında desteklerini esirgemeyen başta Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a, işadamlarına ve tüm emeği geçenler teşekkür etti.

Eğerci’nin konuşmasının ardından mikrofonu alan Mehmet Sağlam ise, çocukluğunun Göksun’un Ortatepe Köyü’nde geçtiğini ve çok sayıda Çerkez arkadaşının burada bulanmasının kendisini sevindirdiğini dile getirdi.

Son olarak bir konuşma yapan TBMM eski başkanı Bülent Arınç, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89’cu yılında Kahramanmaraş’ta bulunmaktan büyük sevinç duyduğunu kaydetti.

Arınç, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda ismi geçen ve geçmeyen çok sayıda kahramanın bulunduğunu ve bunlar arında özellikle Aslanbey’in ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Arınç; “Bu insanlar cesur insanlardı ve bu cennet vatanı bizlere armağan etti” dedi.

Öte yandan; Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Halk Dansları Ekibi de kısa bir gösteri sundu ve ardından yöresel yemekler ikram edildi. (www.kanal46.com)




YASAL UYARI:Kanal 46’da yayımlanmış her türlü haber, görüntü ve fotoğraf gibi görsel malzeme, bilgi ile belgelerin tüm yayın ve telif hakları saklıdır. Ajans 46 aboneleri dışında, Kanal 46'nın onayı olmadan haber ve yazı içeriğini iktibas etmek veya yeniden yazılı ya da internet ortamında yayınlamak kesinlikle yasaktır. Kanal 46 bu konudaki her türlü yasal haklarını saklı tutar.

"Kanal 46; Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Bağımsız ve bağlantısız haberin altındaki imza: KANAL 46.