Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) üyeleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Karaaslan’ı Avşar yerleşkesinde ki rektörlük binasında ziyaret ettiler.

KATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazlı Ceylan Kurtul başkanlığında gerçekleşen ziyarete, Kurul Başkan Yardımcıları Samet Akman, İnci Okumuş ve kurul üyeleri Nezihe Mine Şirikçi Dinçer, Kevser Tanrıverdi Zülkadiroğlu, Sabahat Küpelikılıç, Ayşe Aksüt, Bihter Çinkay, Sema Balcı Sarıkatipoğlu, Mehtap Demircan ve Merve Gül de katıldı.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette KAGİK üyeleri ve Rektör Karaaslan uzun süre sohbet ettiler. KAGİK’in çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kurtul, hedeflerini ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Tarihten Günümüze Maraş Kadının Portresi isimli kitabın çalışmalarına katkı istedi.

Kurtul, şunları kaydetti: “Günümüzde ezilen ve dışlanan kadınların iş hayatına ve sosyal hayata katılmasına katkı yapmak istiyoruz. Bunun içinde erkek egemen olan Dünya da kadının cesaretlenmesi ve çalışmaların da desteklenmesi gerekiyor. Bizler belli bir yere gelmiş iş hayatına atılmış kadınlar olarak. İmkan ve tecrübelerimizi paylaşarak kadınların iş, siyaset ve sosyal hayatta daha aktif olmalarını amaçlıyoruz. Cesur, ne yaptığını bilen, bir amaç ve ilke için mücadele veren, iş hayatına katkı sağlayan, kadınların gücünü ortaya koyan bir ortam hedefliyoruz. Bunun içinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kısa vadede amaçladığımız kadın merkezi de bu amaca hizmet edecek çalışmalardan sadece bir tanesidir."

KSÜ Rektörü Karaaslan ise “Sizler çok önemli bir sorumluluk üstlenmiş insanlarsınız. Ben de şahsen kadının iş hayatında da aktif görev almalarını temenni ediyorum. Kadınlar her zaman bir güçtür. Geçmişte gördüğümüz önemli başarılar elde eden kadınlar var. Bugün sizlerin yaptıkları da o dönem elde edilen başarılardan az değildir. Ben her zaman elimden gelen bir şey olduğunda seve seve sizi desteklerim. Üniversitemiz halkla bütünleşecektir bunun yolu da toplumun her kesimini sahiplenmekten ve halk-üniversite kaynaşmasını sağlamaktan geçiyor” dedi. (www.kanal46.com)