Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgaline karşı, topyekun olarak mücadeleye katılan Kahramanmaraş’ın sembolleri fotoğraflarla tespit edilecek.


İşgal güçlerine karşı gösterilen fedakarlık ve başarı nedeniyle İstiklal madalyası ve “Kahramanlık” unvanı ile onurlandırılan kentin sembolleri, fotoğraf yarışmasının konusu olacak.
Kahramanmaraş’ın sembol sayılabilecek değerlerini fotoğraflarla tespit edecek yarışma Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Vestel Aygün AVM ve Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSAD) iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler 4 Şubat 2016 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler.
Katılımcıların, yarışmaya iştirak edebilmeleri için en az 300 dpi çözünürlükte ve jpg formatında olması gereken fotoğraflarını, ad, soyadı ve telefonun numarasının da bulunduğu iletişim bilgilerini yazarak, [email protected] adresine mail yolu ile göndermeleri yeterli olacak. 1 katılımcı yarışmaya en fazla 5 fotoğraf gönderebilecek.
Fotoğraf yarışmasının ödül töreni 13 Şubat’ta Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin zemin katında saat 14.00’de yapılacak. Yarışmada 1. gelen fotoğrafın sahibi Vestel marka notebook, 2. ve 3. sırayı paylaşan fotoğrafların sahipleri ise Vestel tablet ile ödüllendirilecek.
Yarışmada ilk 12’ye giren fotoğraflar, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’na özel olarak hazırlanacak takvimde yer alacak. Ayrıca yarışmada ilk 30 içinde yer alacak fotoğraflar da Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında Piazza AVM’de sergilenecek.
“Kahramanmaraş’ın Sembolleri” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasında jüri üyeliklerini Kahramanmaraş Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSAD) yöneticileri Gürhan Turan, Melih Gemci, Mehmet Kırmızıkaya ile Kahramanmaraş Piazza AVM yöneticileri yapacak.


(İHA)