Kahramanmaraş’ın değişik ilköğretim okullarının 7 ve 8.sınıflarında okuyanlardan seçilen 20’şer kız ve erkek olmak üzere toplam 40 öğrenciden oluşan grup, bir hafta boyunca İstanbul’u gezdi.

İstanbul Valiliği ile Kahramanmaraş Valiliği arasındaki ‘Sevgi Köprüsü Projesi’ kapsamında düzenlenen ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği geziye katılan öğrenciler 19 Nisan 2008 tarihinde il’den ayrıldılar. Kafile Başkanlığını Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ertan Göl’ün yaptığı gezide; Gazi İlköğretim Okulu rehber Öğretmeni Ayşe Karça ve İbrahim Çalık Lisesi Rehber Öğretmeni Arzu Yanar da rehber öğretmen olarak görev aldı.

Gezi boyunca İstanbul Sarıyer İlçesinde önceden belirlenen ailelerin yanlarında kalan öğrenciler oradaki ailelerle ve yeni arkadaşları ile kaynaşarak yepyeni dostluklar kurdu. İstanbul’daki gezi süresince öğrencileri Sarıyer İlçesi ve Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ağırladı. Bir haftalık süre içerisinde; Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Eyüp Camii, Koç Müzesi, Sabancı Müzesi, Beşiktaş Deniz Müzesi, Miniyatürk gibi çeşitli tarihi mekanları gezen ve Gemi ile Boğaz turu yapan öğrenciler, ayrıca Ali Sami Yen stadında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine de katıldılar.

Kafile Başkanı Ertan Göl ve iki öğrenciden oluşan temsili bir grup öğrenci de İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’i ziyaret etti. Ayrıca Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer ve Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün de öğrencilere Tarabya sahilinde bir öğle yemeği verdi.

Göl; “Geziye katılan öğrenciler, arkalarında yepyeni arkadaşlıklar ve sımsıcak dostluklar bırakarak 26 Nisan 2008 Pazar günü Kahramanmaraş’a döndü. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyoruz” dedi. (www.kanal46.tv)




(NOT: İSTEYEN BASIN-YAYIN KURULUŞLARI BU HABER İLE FOTOĞRAFLARI İKTİBAS EDEBİLİRLER..)