Kahramanmaraş merkez Özel Rabia Arıkan İlköğretim öğrencileri kendi ölçüm araçlarını kendileri yaptılar. Öğrencilerin kendilerini ifade etme ve tasarım kabiliyetlerini ortaya çıkarmak için yapılan dinamometre yapalım yarışmasında birbirinden ilginç tasarımlar ortaya çıktı.


Ödüllü yarışma sonrasında öğrenciler kendileri de ağırlık ölçmek için bir dinamometre yapabileceklerini ve kolayca istedikleri ağırlığı bu dinamometre ile ölçebileceklerini gördüler.


Özel Rabia Arıkan ilköğretim okulu 7.sınıf öğrencileri arasında Fen ve Teknoloji dersi “Yayları Tanıyalım” konusu kapsamında düzenlenen “Dinamometre Yapalım” yarışmasında jüri üyelerinin karşısına çok iddialı projeler çıktı. Jüri üyelerinin dereceye girenleri seçmekte zorlandığı “Kendin tasarla kendin ölç “ sloganıyla düzenlenen yarışmada çalışmalar, tasarım, kullanışlılık, sunuş, pano kullanımı gibi dört kategori de değerlendirildi. 


 Yarışma sonucunda birinciliği ikaz ışıklı dinamometresiyle Ceylin Elbistanlı, ikinciliği karşılaştırmalı dinamometresiyle Ahmet Kürşat Çil, üçüncülüğü ise özgün tasarımlı dinamometresiyle  Burçak İrem Çınar adlı öğrenciler kazandı. Ayrıca, orijinal tasarımlarıyla Dilber Gürlemiş ile Furkan Alp Şahin jüri özel ödülüne layık görüldü.


Özel Rabia Arıkan İlköğretim Okulu Müdürü Bilal C. Karaoğlu, yeni nesilde tekrar bir ilim ve araştırma aşk ve şevkini oluşturmak için bu tür çalışmaların çok isabetli olduğunu belirterek, “ Okullarda bu etkinliklere sık sık yer verilmeli. Bunun için gerekli tüm alt yapı hazırlanmalı. Bu bakımdan Fen ve Teknoloji zümresine teşekkür ediyorum ve bu tür  çalışmaların sürekli olmasını temenni ediyorum.” dedi.


Özel Rabia Arıkan İlköğretim okulu Fen ve Teknoloji öğretmeni ve yarışma koordinatörü Serhat Ömür ise, “Bu nesli hangi hedefe yönlendirsek güzel başarılara imza atıyor. Buda bizleri geleceğimiz adına ümitlendiriyor. Öğrencilerimiz kendi tasarladıkları dinamometrelerle yoğun bir çalışma temposu sergileyerek, kısa zamanda güzel bir başarıya imza attılar. İtina ile hazırladıkları dinamometreleri juri üyelerine sunan öğrencilerimiz kendinden beklenilenin üzerinde bir performans sergilediler. Emeği geçen başta öğrencilerimize, desteklerini esirgemeyen velilerimize, jüri üyelerine ve idarecilerimize teşekkür ederim. “ şeklinde konuştu.