Kahramanmaraş'ta Kervan Pastaneleri sahibi işadamı Sami Kervancıoğlu, 24 derslikli okul yaptırıyor. 2 ay sonra temeli atılacak olan ve bir yıl içerisinde teslim edilmesi beklenen okul için hazırlanan protokol Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın makamında düzenlenen törenle imzalandı.

İmza töreninde konuşan Vali Tanılır, ekonomik kriz sebebiyle Kahramanmaraş’ta uzun zamandır işadamları ile okul protokollerinin imzalanamadığını belirtti. En son 2007 yılında 11 işadamıyla protokol imzalandığını hatırlatan Vali Tanılır, işadamlarının ekonomik krizin sona ermesiyle verdikleri sözleri yerine getirmeye başladığını belirterek şunları kaydetti:

‘Okul sözü veren 11 işadamımız bu yıl yaptığımız toplantılarda ekonomik krizin de bitmesinin etkileriyle taahhütlerini yerine getirmeye başladılar. Onlardan 5 tanesi başlamış oldu. Diğer beş tanesiyle ilgili çalışmalar nihai aşamaya gelmiş durumda. İnşallah onlara da yakında başlayacağız. Bu nedenle Sami Beyle imzaladığımız protokol çok büyük bir anlam taşıyor. Yine ekonomik kriz sonrası bir işadamımız eğitime yüzde yüz destek projesi kampanyası çerçevesinde adım atıyor. Bunun tüm işadamlarımıza örnek olmasını diliyoruz. Kervan Pastaneleri, Alpedo markası ile dondurma sektöründe büyüyen firmalarımızdan. Eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

İş Adamı Sami Kervancıoğlu da Kadın Doğum Hastanesi’nin karşısında yer alan arsada yapılacak 24 derslikli Kervan Pastanesi Turgut Pekel İlköğretim Okulu’nun temelini 2 ay sonra atacaklarını söyledi. Okulu bir yıl içerisinde tamamlanmasını ümit ettiklerini ifade eden Kervancıoğlu, desteklerinden ötürü Vali Tanılır’a teşekkür etti

Valilik makamındaki imza töreninde Vali Tanılır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Servet Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü adına Müdür Vekili İbrahim Özdemir ve işadamı Sami Kervancıoğlu hazır bulundu. (www.kanal46.com)