Başkanlığını Zeynep Arıkan'ın yaptığı Kahramanmaraş Kent Konseyi, güzel bir çalışmaya imza atarak ilk eğitim ocağını hizmete sundu. Kahramanmaraş'ta eğitim kalitesini artırma amacını taşıyan Albayrak İlköğretim Okulu bahçesinde yer alan Semt Eğitim Ocağı düzenlenen bir törenle açıldı.

Okul Bahçesinde dün düzenlenen töreni sunan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Tuncay Kazancı, ilkinin açılışı yapılan Eğitim Ocaklarının sayısının artması dileğinde bulundu. Kent Konseyi Eğitim Komisyonu Başkanı Fatih Erdoğan ise, bir hayalin gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisinin de mahallesi olan semtte bulunan çocukların eğitimlerine büyük katkısı olacak eğitim ocağının ilkini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Erdoğan, ilk göz ağrısı olan bu mekanın korunması gerektiğini ve bu nedenle de herkese görevler düştüğünü vurguladı. Eğitimci Erdoğan, bu ocaklarının devamının da gelmesi temennisinde bulundu.

Kahramanmaraş'ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da, "Umut ediyorum ki bu ocakların içi de dolu olur. Bu ocakların eğitime büyük destek olmasını istiyoruz. Bizler de her türlü yardıma hazırız." dedi. Başkan Poyraz'ın nöstaljik unsurlar taşıyan duygu yüklü konuşmasının ardından eğitim ocağının açılışı yapıldı.

Açılış törenine; Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler ile davetliler katıldı. (www.kanal46.com)