KPSS'ye katılan adaylardan toplanan kırtasiye ürünleri, köylerdeki okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak.


Elbistan Gençlik Merkezi’ne üye gönüllü gençlerce, hafta sonu yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılan adaylardan toplanan kırtasiye ürünleri, köylerdeki okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak.
Elbistan’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gönüllü gençleri “Genç Dönüşüm Projesi” kapsamında Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı tarafından hafta sonu yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan çıkan öğrencilerden kalem setleri topladı.
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği projede toplanan kalem setleri ihtiyaç sahiplerine gönderilecek. 2 gün boyunca ilçedeki okullarda stant açan gönüllü gençler, adaylara dağıtılan 2 kalem, silgi ve kalemtıraşları topladı. Adaylardan temin edilen binlerce kalem, silgi ve kalemtıraş, paketleme işleminin ardından köylerdeki okullarda okuyan öğrencilere ulaştırılacak.
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, hedeflerinin ilçeye bağlı mahallelerdeki 1000 ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaşmak olduğunu söyledi.
Elbistan Gençlik Merkezi olarak, ’Genç Dönüşüm’ projesi kapsamında devlet tarafından sınava girecek öğrencilere verilen kalem setlerini sınavın ardından toplayarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere göndereceklerini belirten Yılmaz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilincinin artırılması adına önemli projelere imza atılan Gençlik Merkezleri’nde sınav dönemlerinde ayrı bir heyecan yaşanıyor. ‘Genç Dönüşüm’ ve ‘Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma’ sloganlarıyla hayata geçen projeler kapsamında Elbistan Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler, sınavların ardından çöpe gitmesi muhtemel kalem setlerini toplayarak ilçeye bağlı mahallelerdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderiyor. Bizlerde bu projenin Elbistan ayağını yürüttük. 27 ve 28 Eylül 2014 tarihlerinde 2 gün olarak gerçekleştirilen KPSS sonrasında gönüllü gençlerimiz okul çıkışlarında stant açtı ve kalem setlerini kutuda topladı. Şuanda bu malzemeleri ayrıştırıyor ve tekrar paketliyoruz. Bu çalışmayı tamamladıktan sonra en az 20 mahallemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere göndereceğiz” dedi.
Proje sayesinde ihtiyaç sahibi çocuklar arasında köprü olmayı amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, “Gençler hem kendini ifade etme olanağı hem de yardımda bulunma şansı bulmuş oluyorlar. Bu kalem setlerini atmaktansa başka birinin işine yarayacak şekilde değerlendirilecek olması çok güzel oluyor. Çocuklar hediye aldıkları ve kendilerini düşünen birileri olduğunu gördükleri için çok seviniyorlar. Zorlu koşullarda eğitim gören öğrencilerin eğitim hayatına küçük de olsa katkı sağlamak amacıyla ve gençlerimizdeki paylaşma duygusunu arttırmak amacıyla düzenlediğimiz bu projeye katılan herkese teşekkür ediyoruz. Sınav sonucunda israf olması muhtemel olan bu malzemeler, ihtiyacı olan çocuklarımızın geleceği için yeniden değerlendirilmiş oluyor. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Böylesine önemli projelere imza atan gençlerimizle, gönüllülerimizle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Sınav çıkışında kullandıkları kırtasiye setlerini gönüllü gençlerin hazırladığı kutulara atan öğrencilerde, projeye katkı sağladıkları için memnuniyetlerini ifade ettiler.