Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin (KSÜ) 2008–2009 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle 17. mezuniyet töreni, KSÜ Avşar Yerleşkesi “Atatürk Kültür ve Spor Merkezi - Anfi Tiyatro”da düzenlenen törenle, büyük bir coşku içerisinde yapıldı.

18 Haziran Perşembe akşamı gerçekleştirilen tören; saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün göndermiş olduğu kutlama telgrafı okundu, ardından sırayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer bakanların gönderdikleri kutlama telgrafları okundu.

ÜNİVERSİTE BİRİNCİSİ AYŞE KARACA

Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Fakülteler Arası Üniversite Birincisi Ayşe Karaca şunları kaydetti:

“Elbette bugünün anlamı benim için daha farklı. Emeğimin karşılığını bu kürsüye çıkınca daha iyi anladım. Bu kürsüde olmaktan ve sizlerin önünde bu konuşmayı yapıyor olmaktan son derece mutlu ve gururluyum. Bu mutluluğum ve gururum tarih bölümünden mezun olmakla bir kat daha artmaktadır. Çünkü tarih bir milletin hafızasıdır. Gerçek bir kimlik bilincine ulaşabilmek için kimliğin vazgeçilmez unsuru olan tarihimizi iyi bilmekten geçmektedir. Geleceğe emin adımlarla yürümek için geçmişimize sahip çıkmalıyız. Her ne kadar bu bölüme gereken değer verilmese de bu bölümü bilerek ve isteyerek seçtiğim için büyük bir onur ve gurur duyuyorum.”

HAYATTA BAŞARILAR DİLEDİ

KSÜ Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun ise, üniversitenin eğitim-öğretimi hakkında geniş bir açıklama yaptı, Baytorun konuşmasında şunları kaydetti:

“Üniversiteler yalnızca diploma dağıtan değil, evrensel ölçütlerde bilgi üreten, ülkeye ekonomik değer kazandıran, bilim politikalarının oluşturulmasına ve uygulanmasına katkıda bulunan, bilimsel gelişmeye öncülük eden kurumlardır. Geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz sizlerin, sağlam bir kişiliğe, sorun çözücü yetkinliğe kavuşmanızı, dünyanın her ülkesinde kendinizi kanıtlayabileceğiniz bilgi, birikim ve deneyim edinmenizi hep amaçladık. Sizlerin her zaman en iyisini yapmak, ülkenize ve insanlığa yararlı olmak arayışı içinde olacağınızdan kuşku duymadık. Sizleri bugünlere getiren ailenize ve değerli hocalarınıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

‘BUNDAN SONRA HAYATINIZDA YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR’

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır da yaptığı konuşmada, üniversiteden mezun olan öğrencilerin hayatlarındaki bir bölümü tamamlayarak, hayatlarında yeni bir bölüme adım attıklarını söyledi.

Vali Tanılır konuşmasına şöyle devam etti: “Sevgili gençler, yeni bir döneme başlıyorsunuz şimdiye kadar öğrencilik döneminde ailelerinizin desteği ile bugünlere geldiniz. Bugünden sonra hayatınıza yeni bir sayfa açılıyor ve sorumluluk dönemi başlıyor, iş ve kariyer meselesi gündeminiz işgal eden en önemli mesele olacaktır. Küreselleşmenin dünyamıza damga vurduğu bu dönemde günümüz dünyasının en önemli özelliği rekabet haline gelmiştir. Dolayısı ile siz kariyer donanımınızı yaparken bu rekabet gerçeğini çok iyi bir şekilde göz önüne almak zorundasınız. Artık sizin ölçeğiniz Kahramanmaraş ölçeği veya ulusal ölçek olmaktan ziyade küresel ölçek olmalıdır, Kahramanmaraş’ta, Türkiye’de nasıl bir işi bulabilirim değil dünyanın her hangi bir ülkesinde nasıl bir iş bulabilirim, nasıl kariyer yapabilirim, onun için kendimi nasıl donatmam gerekir, bunun üzerinde düşünmeniz gerekir. Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş, uygarlık seviyesinde olmak ve bu hedefin üzerine çıkmak bizim için her zaman önemli bir hedef olmalıdır. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum, sizlere destek veren emek veren öğrenci velilerini kutluyor, öğrenim hayatınız boyunca sizlere emek veren sayın rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, yolunuz açık bahtınız aydınlık olsun diliyorum.”

MEZUNİYET KÜTÜĞÜNE PLAKET ÇAKTI

Dönem birincisi Fen Edebiyat Tarih Bölümü öğrencisi Ayşe Karaca tarafından mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan modern dans ve halk oyunları ekipleri gösterisini yaptı. Dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve ödüllerin takdimi Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve konuklar tarafından verildi. Üniversitenin tanıtım filminin izlenmesinden sonra, öğrencilerin büyük bir heyecanla bekledikleri kep atma töreni coşku içerisinde, öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve eşi Erzi Tanılır, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, KSÜ Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun öğretim görevlileri ve üyeleri ile mezunların aileleri ve yakınları katıldı.

YAKLAŞIK 2 BİN 500 MEZUN VERECEK

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden bu yıl yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin mezun olacağı öğrenildi. (www.kanal46.com)




YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...